OL-guldvinder: Synd for bryderne

13. februar 2013 14:49 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
OL-guldvinder: Synd for bryderne
Billede mangler

Det kommer bag på Danmarks tidligere OL-guldvinder i badminton, Poul-Erik Høyer, at brydesporten tirsdag fik meddelelse om, at de til efteråret kan forvente at blive pillet af det olympiske program for 2020.

– Brydesporten har jo været med siden starten i 1896, og er en af idrætsverdenens mest traditionsrige, siger Poul-Erik Høyer og tilføjer:

– Det er rigtig synd for dem. For alle sportsgrene er det vigtigt at være med på det olympiske program. For det første er der masser af prestige i det. Og for det andet genererer deltagelse masser af sponsor-indtægter til sporten. På sigt kan OL-exit vise sig at være direkte ødelæggende for sporten. Masser af aktiviteter risikerer at blive sat på standby på grund af manglende økonomiske bevillinger.

Den endelige afgørelse om hvorvidt brydesporten ryger ud af OL-programmet tages på IOCs kongres i Argentinas hovedstad Buenos Aires i begyndelsen af september. Men eftersom et udvalg i IOC har anbefalet beslutningen, forventer ingen, at den vil blive lavet om.

Ovenpå sommerens skandale-afvikling af flere damedouble-kampe ved OL i London frygtede Poul-Erik Høyer, at badmintonsporten risikerede udelukkelse fra det olympiske program.

Sådan kom det dog ikke til at gå.

– Da jeg erfarede nyheden faldt der en sten fra mit hjerte. Hvis badminton var røget ud, ville det have fået store, negative konsekvenser for vores sportsgren, siger Poul-Erik Høyer, der netop har meddelt, at han stiller op til maj måneds formandsvalg i det internationale badmintonforbund.

– Jeg fører kampagne på især to mærkesager. At jeg vil repræsentere badminton i hele verden, og at badmintonsporten bevarer sin olympiske status. Havde vi fået samme besked som bryderne, havde mit humør lige nu have befundet sig på nulpunktet, siger Poul-Erik Høyer, der glæder sig over, at badmintonsporten ved OL i London fik endnu mere omtale i medierne end ved OL fire år tidligere i Beijing.

– Jeg er overbevist om, at IOCs beslutningstagere har taget det med i deres overvejelser, at badminton blandt de 25 OL-discipliner røg fra 13.- til 12. pladsen på listen over mest medieomtale, siger Poul-Erik Høyer.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu