ANNONCE

OL-håb faldt i døden

17. juni 2020 22:26 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Den franske klatrer Luce Douady døde søndag efter et fald fra en klippe.

OL-håb faldt i døden
Det kun 16-årige klatretalent Luce Douady blev dræbt efter et fald på en klatretur med sine venner søndag. Foto: AFP PHOTO / Fédération française de la montagne et de l'escalade

Den kun 16 år gamle Luce Douady mistede søndag livet i en voldsom ulykke, da hun var ude at klatre.

Det skriver flere medier heriblandt CNN og The Guardian.

Hun beskrives som værende en af fremtidens stjerner indenfor klatring, og den 16-årige havde i udsigt at kunne deltage i OL i Tokyo i 2021.

Søndag var Luce Douady sammen med nogle venner ude at klatre på en klippe i nærheden af den franske by Crolles i den sydøstlige del af Frankrig, da ulykken indtraf. Her skulle den 16-årige klatrer være faldt i døden.

Den tragiske ulykke har ført en masse sorg med sig.

Den franske federation for bjergbestigning og klatring har bekræftet dødsfaldet og udtrykt sin medfølelse.

Denne forfærdelige nyhed har haft en enorm indflydelse på hendes træningspartnere, trænere og på hendes klub Chambéry Escalade, men i dag er hele federationen i sorg,” sådan lød det i en skriftlige udmelding fra forbundet.

Efterfølgende har den 16-åriges klub skrevet om det tragiske dødsfald på deres Facebook, hvor hun blandt andet beskrives som værende en smuk person, der levede livet fuldt ud.

Luce Douadys karriere var først lige ved at tage fart. I 2019 vandt hun ungdomsmesterskabet i bouldering, som er en form for klatring på store sten eller lave klatrevægge. Mens hun endte på en femteplads ved det internationale verdensmesterskab i Amerika samme år.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu