OL-håb Viktor Axelsen i personlig krise

19. februar 2013 14:16 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
OL-håb Viktor Axelsen i personlig krise
Billede mangler

Det går ikke altid, som man selv ønsker.

 

Bare spørg 19-årige Viktor Axelsen.

I 2010 blev han ungdomsverdensmester i badmintonspillets fornemste disciplin, herresingle, mens han så sent som i oktober nåede finalen ved Super Series-turneringen, French Open, i Paris.

Siden har verdensranglistens nummer 22 imidlertid haft svært ved at få sit højt anlagte spil til at hænge sammen. De seneste vintermåneder er det således blevet til tidlig exit ved store, internationale turneringer i Hong Kong, Sydkorea og Malaysia.

– Jeg er inde i en sur periode med store personlige udfordringer, og kan indimellem savne andre ting end badmintonspillet, siger Viktor Axelsen og tilføjer:

– Jeg er jo født og opvokset i Odense. Her bor de fleste af mine ungdomskammerater stadig. Det er ikke sådan, at jeg drømmer om at feste igennem med dem hver weekend. Men nogle gange føler jeg, at jeg har givet afkald på mange ting.

Efter Viktor Axelsen for blot halvanden uge siden skuffende tabte semifinalen ved DM til Morten Brødbæk, overvejede han at tage en pause fra badmintonsporten.

– Jeg havde intet at skyde med ved DM. Men jeg kom frem til den konklusion, at jeg elsker spillet, og at de tanker, jeg gør mig iøjeblikket blot er forbigående. Derfor klør jeg på, og stiller op ved de næste tre turneringer (German Open, All England og Swiss Open, red.), siger Viktor Axelsen.

Landstræner Lars Uhre er blandt de personer, som Viktor Axelsen har talt mest med under sin nedtur.

– Jeg har sagt til Viktor, at det ikke er unaturligt, at han i øjeblikket har svært ved at få sit spil til at fungere, siger Lars Uhre, der mener, man ikke kan forvente, at en ung spiller som Viktor Axelsen uge efter uge kan levere topresultater.

– Hans første sæson som senior gik fantastisk. Konstant bevægede han sig opad på verdensranglisten. Nu står det stille. Men det skal han ikke lade sig slå ud af. Viktor er stadig teenager, og højere placeret end de fleste af sine jævnaldrende. Det han har oplevet i sin anden sæson på Touren er ganske naturligt. Konkurrenterne har læst hans spillestil, og hvad angår ham selv, er han kommet ind i en trummerum, hvor oplevelserne under turneringerne i udlandet ikke længere har nyhedens interesse, siger Lars Uhre.

Han mener det kun er et spørgsmål om tid inden Viktor Axelsen igen er blandt de spillere, man taler om kan vinde de store turneringer.

– Talentet og potentialet er enormt. Viktor skal lære, at det er naturligt med op- og nedture. Sådan går det for alle. Jeg synes Viktor har taget den rigtige beslutning. Pause er ikke det, der skal til for ham i øjeblikket, siger Lars Uhre.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu