OL-helten afviser anklager: Uskyldig!

15. februar 2013 15:07 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
OL-helten afviser anklager: Uskyldig!
Billede mangler

Fredag stod det klart, at den sydafrikanske anklagemyndighed har tænkt sig at føre en sag mod den verdensberømte handicapatlet Oscar Pistorius for overlagt mord på kæresten Reeva Steenkamp, der blev fundet død i hans hjem natten til fredag. Dræbt af fire skud, og der blev i hjemmet fundet en 9 mm pistol.

 

I forbindelse med retsmødet brød Oscar Pistorius grædende sammen. En oplevelse i stærk kontrast til sommerens OL i London, hvor han kunne se sig selv hyldet som en regulær helt, fordi han trods sin amputation af begge ben, konkurrerede på lige vilkår med funktionsfriske løbere.

Oscar Pistorius sagde ikke noget i retssalen, og den fremmødte familie ville umiddelbart heller ikke sige noget, men de er fredag eftermiddag kommet med en pressemeddelelse, hvori de siger følgende:

– Først og vigtigst af alt, så er vores tanker med familien og venner til Reeva Steenkamp. Oscar var i retten i dag, anklaget for at have dræbt hende. De anklager afvises på det stærkeste. Nu må retssystemet gennemføre sin efterforskning og samle bevis. Oscar vil gerne sende sine kondolencer til Reevas familie. Han takker også for støtten, men som sag ter vore tanker og bønner med ofrets familie. Uanset omstændighederne, så er dette en forfærdelig tragedie, lyder meddelelsen ifølge nyhedsbureauet AP.

På dagens retsmøde blev det besluttet at udskyde spørgsmålet om kaution til et retsmøde tirsdag. Indtil da vil Oscar Pistorius blive tilbageholdt på politistationen og ikke i fængslet.

Anklagemyndigheden vil modsætte sig en løsladelse mod kaution, og hvis Pistorius ender med at blive dømt for mord, så risikerer han fængsel på livstid.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu