ANNONCE

OL i London: Google sætter fokus på spydkast

6. august 2012 00:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
OL i London: Google sætter fokus på spydkast
Billede mangler

Spydkast er en af de oprindelige OL-discipliner fra det antikke Grækenland – ved OL i London 2012 er spydkast også på programmet.
 
Søgemaskinen Google sætter i dag på forsiden fokus på den klassiske ol-disciplin; Spydkast.
 
Spydkast er så enkelt som det lyder – det handler om at kaste et spyd så langt som muligt.
I morgen, den 7. august er det først kvinderne, der ved OL i London har kvalifikation i spydkast mens mændenes kvalifikation i spydkast forgår på fredag den 10. august.
 
I det antikke Grækenland under olympiaderne blev det græske spydkast foretaget med et spyd lavet i træ. Spidsen var i metal og skulle give spydet mere vægt fortil og dermed forøge kastelængden. Midt på spydet var der en snor i hvilken man placerede fingrene under kastet. Spydet blev normalt brugt til jagt og i krig, så det har været vigtigt for de unge mænd at være dygtige og træne disciplinen ofte.
 
Spydkastet var en del af den antikke femkamp, mens det i dag er en selvstændig disciplin for både mænd og kvinder.
 
Af hensyn til sikkerheden er reglerne for spydkast flere gange blevet ændret. Første gang blev en speciel rotationsteknik, udført af Felix Erausquin fra Spanien i 1966, forbudt – han kastede over 100 meter. Da 100 meter grænsen igen blev brudt i 1984 af østtyskeren Uwe Hohn, blev specifikationerne for spyddet igen ændret.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu