OL-kanin melder sig i god form

5. februar 2013 22:26 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
OL-kanin melder sig i god form
Billede mangler

112 kilo og 1,93 meter. Og det er endda på badevægten uden udstyr.

Forestil jer så Frederik Andersen i fuld målmandsudrustning.

Der er ikke mange huller til pucken.

Men nu er det ikke kun på grund af sin størrelse og en unik evne til at skære vinklerne af, at det 23-årige fænomen banker på til både NHL og OL. Han er lynende skarp i sin spilopfattelse.

Han læser spillet godt og er hurtig i reaktionerne.

Det var et scoop af DIU, da man fik overtalt Anaheim Ducks til at give trediemålmanden i NHL-klubbens system lov at smutte til Danmark og give en hånd med i dansk ishockeys heroiske OL-kamp.

– Jeg er stolt over at kæmpe for Danmarks OL-chance. Der er enorm prestige og ære i OL. Det er en kæmpedrøm. Hvem siger, at vi får sådan en chance igen, siger Frederik Andersen til sporten.dk

Den store målmand trænede i sidste uge i barndomsklubben i Herning, og på mandag er han tilbage i ændernes farmerklub Norfolk Admirals i Virginia.

Forhåbentlig med udsigt til Sochi i 2014.

– Jeg har haft en god træning. Jeg er inde i rytmen og føler mig godt tilpas. Min form er, hvor den skal være. Jeg kan godt mærke, at OL er anderledes end VM. Mere alvorlig og et større forventningspres. Men det største pres er dét, vi lægger på os selv, siger han.

– Mange vil nok betegne Danmark som favorit, men det synes jeg ikke, vi er. Jeg har den største respekt for de tre modstandere. Det bliver en uhyggelig tæt turnering.

Inden Frederik Andersen dukkede op i Danmark – som den berømte kanin – lå det i luften, at Patrick Galbraith, Oskarshamn, og Simon Nielsen, Lukko, skulle dele målmandsjobbet.

Nu skal det gå grueligt galt, hvis Frederik Andersen ikke står samtlige minutter i SE Arena.

– Det vigtigste er, at vi kvalificerer os til OL. Det er det eneste, det handler om, siger Simon Nielsen. – Selvfølgelig vil vi alle gerne spille, men vi accepterer trænerens beslutning. Frederik, Patrick og jeg er venner og bakker hinanden hundrede procent op. Uanset hvem der er på isen eller udenfor.

På det 23 mand store danske OL-hold er der kun fire spillere fra AL-bank Ligaen.

Andre bemærkelsesværdige tal:

Ti spillere har fået deres hockeyopdragelse i Herning, syv spillere er sønner af tidligere landsholdsspillere (bl.a. de tre målmænd), og 15 spillere har samme agent, Bjarne Madsen, Vojens.

Landstræner Per Bäckman spiller i åbningskampen torsdag kl. 20.00 mod Ukraine med seks backs og fire angrebskæder.

Med blink i øjet sagde han til sporten.dk:

– De er gode, vore modstandere fra Ukraine, Slovenien og Hviderusland, men det er vi også.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu