OL-stjerne knaldet: Skal fire år i fængsel

5. juli 2019 15:57 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Karrieren er kun gået én vej for cykelrytteren Jack Bobridge de seneste år - nedad.

Del:

Han kan både kalde sig Olympisk sølvvinder i holdforfølgelse ved OL i Rio, tidligere U23-verdensmester i enkeltstart på landevejscyklen og australsk mester fra 2016.

Men nu kan han også kalde sig narkosmugler. Den 29-årige (eks-)cykelrytter Jack Bobridge er nemlig blevet idømt fire og et halvt års fængsel, skriver News.com.au.

Ved domsafsigelsen kunne dommeren ikke lade være med at moralisere, og kaldte Bobridges deroute for en “absolut tragedie”.

Ecstasy-bagmand

Bobridge skulle allerede havde startet sin kriminelle løbebane få måneder efter, han i 2016 var tvunget til at stoppe sin professionelle karriere som følge af en diagnosticering med leddegigt.

Han nåede lige at vinde OL-sølv med det australske banelandshold i holdforfølgelse. I øvrigt foran Danmark på 3. pladsen.

Ifølge anklagemyndigheden har Jack Bobridge forsynet en anden tidligere australsk cykelrytter, Alex McGregor, med ecstasypiller. Det skulle være sket i 2017.

Det skete efter, at Bobridge som professionel cykelrytter i Europa var blevet fanget i en livsstil, hvor alkohol og stoffer fyldte mere end cykelkarrieren.

Artiklen fortsætter under videoen

Ifølge anklager Joel Grinceri havde Bobridge under sin karriere været en storforbruger af narkotika – særligt kokain, fordi det var ude af systemet hurtigere end andre stoffer, så han ikke blev fanget i dopingkontrollerne.

Murerarbejdsmand

Efter sit karrierestop fortsatte Bobridge sit narkotikamisbrug. Han gik konkurs, mistede sin ejerandel i et fitnesscenter og begyndte at arbejde som murerarbejdsmand.

Måske derfor begyndte Bobridge sin kriminelle sidegesjæft. Han blev dømt for at have leveret 301 ecstasypiller til McGregor, selv om McGregor sagde, der var tale om flere.

Fælden klappede da McGregor videresolgte pillerne til en politimand, der arbejdede undercover.

McGregor selv fik en betinget dom, da han vidnede mod Bobridge.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu