OL-succes giver guld i kassen

1. februar 2013 22:17 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
OL-succes giver guld i kassen
Billede mangler

Det vil glæde Team Danmarks direktør, Michael Andersen, at komme af med flere penge.

 

6,2 mio. kr. tilflyder i 2013 Danmarks Ishockey Union fra den statslige organisation – foreløbig. Kvalificerer vintersportens danske flagskib sig til OL, er der flere på vej.

– Skulle det lykkes at få ishockeyen med for første gang i historien, optimerer vi støtten op til OL, siger Michael Andersen til BT.

– Dansk deltagelse blandt de 12 ishockeynationer giver OL i Sochi 2014 en ekstra dimension og løfter legene til et niveau, vi aldrig har oplevet før. Får vi samtidig begge curlinghold med, vil det være helt fantastisk. Jeg er optimist.

Michael Andersen har stor tiltro til landstræner Per Bäckmans spillere, som imponerede i den sidste test i Frankrig og har fået Frederik Andersen hjem fra USA.

– Jeg er imponeret over DIUs arbejde i kulisserne. Det er ikke den letteste sag i verden at få en NHL-klub (Anaheim Ducks, red.) til at frigive en spiller, mens turneringen derovre kører for fuld tryk. Frederik er en klassemålmand, som kan få afgørende betydning. Det har vi set i VM, siger han.

– Vi har en god blanding af rutinerede internationale spillere og talent, og vi har en kompetent træner. For mig at se er Danmark det eneste af de fire hold, som er gået frem. Vi er avanceret til en 12. plads på verdensranglisten, mens det på papiret farligste hold, Hviderusland, siden 2009 er dumpet fra nr. 8 til nr. 13.

Knivskarp og nervebetonet

Michael Andersen pointerer, at de to øvrige hold, Slovenien (18) og Ukraine (20), er så stærke, at det langtfra er givet, at vinderen går igennem de tre runder med maksimumpoint.

– Jeg forventer en knivskarp, nervebetonet turnering og glæder mig til at se alle Danmarks kampe. De 5.000 tilskuere, danskerne får i ryggen i SE Arena, vil betyde meget, siger han.

DIUs direktør, Enver Hansen, er på det sportslige plan enig med landstræner Per Bäckman, som er ’forsigtig optimist’. Også økonomisk tror han på succes.

– Med udsolgt eller tæt på udsolgt til Danmarks kampe ser det godt ud, understreger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu