Ole Birk: Bizar finansiering af ny togfond

1. marts 2013 14:19 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Ole Birk: Bizar finansiering af ny togfond
Billede mangler

Liberal Alliance har svært ved at forstå regeringen, efter statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fredag har præsenteret en ny togfond, som skal bruge 27,5 milliarder kroner på hurtigere og mere miljørigtige tog.

 

Skatteordfører Ole Birk Olesen (LA) mener, at finansieringen af togfonden står i skarp modsætning til økonomiminister Margrethe Vestagers (R) nylige løfte om ikke at pålægge erhvervslivet nye skatter og afgifter.

»Det her er jo virkelig bizart. I tirsdags stod regeringen og sagde – ganske korrekt – at en lavere selskabsskat vil øge virksomheders lyst til at investere i Danmark, og Margrethe Vestager lovede, at der ikke var planer om nye skatter til erhvervslivet,« siger Ole Birk Olesen.

»Nu, tre dage senere, øger den samme regering beskatningen af de virksomheder, der udvinder olie, som om det så er lige meget, om der investeres her. Det hænger slet ikke sammen,« siger han.

Under tirsdagens præsentation af regeringens »Vækstplan DK« sagde Margrethe Vestager følgende:

»Vi sender fra regeringen et meget klart signal til virksomhederne. Regeringen vil ikke pålægge erhvervslivet nye, generelle forhøjelser af skatter og afgifter. Der er brug for ro, og der er brug for stabilitet, så vi kan koncentrere os om at drive og udvikle virksomheder og skabe arbejdspladser.«

Hun tilføjede dog, at »der skal være plads til fornuftige omlægninger af skatter og afgifter«.

Liberal Alliance vil gerne være med til at forbedre togdriften i Danmark, men det må ikke ske ved at sætte skatten op for firmaer som DONG, lyder det.

»Vi er ikke imod at elektrificere jernbanen, men pengene til det skal findes inden for den nuværende infrastrukturfond og gennem en privatisering af DSB – ikke gennem højere skatter på bestemte virksomheder,« siger Ole Birk Olesen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu