ANNONCE

Oliemilliarder: Mærsk afviser genforhandling af Nordsøaftalen

6. februar 2012 05:21 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Oliemilliarder: Mærsk afviser genforhandling af Nordsøaftalen
Billede mangler

Regeringen er lige nu i fuld gang med at gøre køreplanen for en såkaldt ”serviceeftersyn” af Nordsøaftalen klar. Det skal måske munde ud i en genforhandling af aftalen og dermed mulighed for at Staten får en større andel af de oliemilliarder, der hentes op fra Nordsøens undergrund.
 
Men de forhåbninger kan regeringen godt spare sig. Mærsk afviser nemlig, at der er grundlag for at genforhandle Nordsøaftalen.
 
“Vi ser ikke grundlag for en genforhan­dling af Nordsøaftalen,” siger Anders Würtzen, som er chef for public affairs i Mærsk til Jyllands-Posten.
 
“Aftalen lever op til alt det, som parterne lagde vægt på under forhandlingerne i 2003, og de forhandlinger var både lange og omhyggelige,” tilføjer han.
 
Det er A.P. Møller-Mærsk, der sammen med Shell og Chevron via Dansk Undergrunds Consortium, DUC, forhandler med Staten. Ifølge Jyllands-Posten har de tre olie-virksomheder i perioden 2004 til 2010 tjent 88 milliarder kroner på at hente olie op af Nordsøen ud af en samlet omsætning på 150 milliarder kroner.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu