ANNONCE

Oliver Bjerrehuus mister kørekortet for narkokørsel

14. december 2015 12:38 | Af: Ritzau Fokus

Den 40-årige model Oliver Bjerrehuus var ikke selv til stede, da en dommer tog kørekortet fra ham.

Oliver Bjerrehuus mister kørekortet for narkokørsel
Den 40-årige model Oliver Bjerrehuus var ikke selv til stede, da en dommer tog kørekortet fra ham. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix.

Fotomodel og tv-kendis Oliver Bjerrehuus frakendes retten til at køre bil i tre år og seks måneder for narkokørsel. Han skal desuden betale en bøde på 14.500 kroner.

Dommen er afsagt mandag formiddag efter et kort retsmøde i Københavns Byret, hvor den tiltalte ikke selv var mødt op.

I stedet erklærede hovedpersonens advokat, Martin Leth Hansen, at Bjerrehuus erkendte sig skyldig.

Med en blodprøve kunne anklagemyndigheden da også dokumentere, at den 40-årige far til tre havde kokain i blodet, da han tidligt om morgenen 6. februar blev stoppet af politiet på Nørrebro i København.

Tidligere taget for fart

At frakendelsen af kørekortet skal vare i tre år og seks måneder skyldes ud over narkokørslen, at Bjerrehuus i en anden situation er blevet taget for at køre for stærkt.

Den dømte har levet et udsvævende liv og har ikke lagt skjul på, at han har røget hash og taget kokain. Han kalder sig selv for storforbruger af førstnævnte.

Om sin narkokørsel har Bjerrehuus tidligere udtalt, at han fortryder, hvad han har gjort.

– Jeg var bare et fjols, det var sindssygt dumt af mig, og det var en kæmpe brøler, sagde han i oktober.

– Jeg kunne sagtens komme med alle mulige søforklaringer om, hvorfor det skete. Men jeg lægger mig bare fladt ned. Den slags skal man ikke gøre. Så nu cykler jeg rundt og skammer mig på min Christiania-cykel, lød det videre.

Flere kører narko-kørsel

At Oliver Bjerrehuus nu har en dom for narkokørsel er efter alt at dømme ikke kun et udtryk for hans egne udskejelser.

Siden politiet fik narkometre i 2011, er antallet af bilister, der er blevet dømt for narkokørsel, i hvert fald steget fra fem til 3281 sidste år, fremgår det ifølge metroXpress af en rapport fra Rigspolitiet.

Oliver Bjerrehuus er en af de mest berømte mandlige modeller, Danmark har budt på de seneste årtier. I 1997 flyttede han til New York og har blandt andet lavet kampagner for Armani.

Tv-programmet “Olivers Kamp”, der løb over skærmen i 2012 og 2013 på Kanal 4, gav et indblik i hans turbulente liv. I 2014 var han vært på Kanal 5-programmet Big Brother.

/ritzau/

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu