ANNONCE

Olsen-Banden-tyveri fra hæveautomat opklaret

6. august 2019 21:08 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

To mænd er dømt i sagen.

Olsen-Banden-tyveri fra hæveautomat opklaret
De mange penge blev fjernet, da pengeautomaten blev serviceret. Genrefoto.

To mænd er blevet dømt for et spektakulært tyveri, hvor de i maj 2018 fiskede sig til et pengenet med intet mindre end 1,7 millioner kroner, for næsen af en medarbejder fra et pengetransportfirma. Det skriver Sn.dk

Newsbreak.dk omtalte tyveriet kort tid efter, det var begået. Dengang blev det omtalt som et røveri af Midt- og Vestsjællands Politi, men det viste sig efterfølgende, at der “blot” var tale om et ganske veludført tyveri.

Der blev kastet mere lys over sagen i efteråret 2018, da to mistænkte blev anholdt og varetægtsfængslet. Tyveriet foregik over en pengeautomat hos Real Mæglerne i Ubby på Vesjsælland, og det skete, da en medarbejder hos pengetransportfirmaet Loomis skulle servicere automaten.

Ritzau skriver, at medarbejderen hørte en lyd, da han stod inde i lokalet ved automaten. Pludselig var der hul fra loftet og ned i lokalet, og op gennem hullet blev et pengenet med 1,7 millioner kroner fjernet med et haveredskab.

Newsbreak.dk har tidligere skrevet, at tyven stak af fra taget og videre via en damecykel mod Hvidebækhallen, der ligger i nærområdet. Derfra blev sporet koldt, indtil politiet samme efterår kunne anholde to mistænkte i sagen, der har siddet varetægtsfængslet indtil nu, hvor de begge er blevet dømt.

Flere grunde til dom

Ifølge Sn.dk er de dømte en mand på 54 år og en mand på 27 år. De boede begge skråt over for Real Mæglerne i Ubby, hvor tyveriet fandt sted, og der var flere grunde til, at de to mænd blev dømt, skriver Ritzau.

Da de to mænds adresse blev ransaget, fandt man 130.000 kroner i kontanter, såvel som elværktøj, natkikkert, pandelampe og andet teknisk udstyr, der kan være blevet brugt til tyveriet. Da der blev afsagt dom lagde retten vægt på, at tyveriet åbenlyst var nøje planlagt, og at de to mænd havde haft rig lejlighed til at overvåge nabobygningen, før de slog til.

Efter tyveriet havde mændene købt flere biler og dyre armbåndsure, hvilket domsmandsretten ikke kunne få til at hænge sammen med, at dem ene af de dømte på daværende tidspunkt var på førtidspension, mens den anden var på på sygedagpenge.

Den 54-årige mand fik to og et halvt års fængsel, den 27-årige to års fængsel, og de blev dømt til at betale de stjålne penge tilbage til Loomis. De har begge udbedt sig betænkningstid i forhold til, om de vil anke dommen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu