Olympisk ishockey-kiks, der gjorde ondt

9. februar 2013 18:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Olympisk ishockey-kiks, der gjorde ondt
Billede mangler

Danmark kiksede, da den olympiske drøm var tættere på end nogensinde.

1-2 nederlaget mod Slovenien i en totalt udsolgt SE Arena i Vojens var et antiklimaks for landsholdet og de 5.000 tilskuere.

Konsekvensen er voldsom. Endnu en gang er Danmarks OL-debut i vinterlegenes mest prestigefulde disciplin udskudt med fire år. Og ishockeyfesten i Vojens sluttede allerede på andendagen.

Alt var lagt til rette til den store finale søndag aften mellem turneringens to topseedede hold, Danmark og Hviderusland, men resultatet er nu uden betydning. Slovenien har for første gang kvalificeret sig til OL. En hockeynation med blot 150 seniorspillere. Et af de senere års største ishockeymirakler.

Landstræner Per Bäckman vil formentlig ændre i et par af kæderne mod hviderusserne. Og hvorfor ikke teste andenmålmanden Patrick Galbraith. Ingen siger, at man får Frederik Andersen hjem til VM til maj i Stockholm.

Problemet for det danske hold var, at for mange af de bærende spillere skuffede.

Ingen af de fire spillere i den tyske DEL-liga, Morten Green, Mads Christensen, Julian Jakobsen og Daniel Nielsen, nåede deres niveau fra DEL.

En spiller som Eisbären Berlins målfarlige wing, Mads Christensen, var knap i nærheden af en målchance.

Også spillerne fra Elitserien, Morten Madsen, Nicklas Jensen og backen Jesper B. Jensen, og ‘finske’ Nichlas Hardt lå under normal standard.

Nichlas Hardt lavede et drømmemål mod Slovenien, men var tydeligt ikke i topform efter to alvorlige knæskader, som har holdt ham ude det meste af efteråret.

Der var store forventninger til 19-årige Nicklas Jensen, som scorer mål på samlebånd for AIK Stockholm, men i Vojens så man ikke meget til hans farlighed. Måske presset var for stort.

At Danmark i de to kampe kun lukkede to mål ind er mere end godkendt og en cadeau til landsholdets bedste spiller, målmanden Frederik Andersen. Han viste sin høje klasse og banker utvivlsomt på til NHL-debut i løbet af sæsonen. Endnu er det kun blevet til en plads på bænken i Anaheim Ducks’ premiere i Vancouver.

Backerne var generelt godkendt, når man ser bort fra manglende skudstyrke i powerplay, mens angrebet var for ineffektivt. Tre mål på 120 minutter er ikke nok.

Tredjekæden tog initiativ og var et lyspunkt. Jesper Jensen var holdets bedste playmaker, og Frederik Storm og Patrick Bjorkstrand er hurtige og aggressive og fremtidens folk. Mod slovenerne viste også fjerdekæden med Kirill Starkov, Lasse Lassen og Thor Dresler stor energi.

Som Per Bäckman konstaterede på pressemødet, mangler han en ‘leading line’, som kan gå ind og score mål og afgøre kampen.

Nederlaget mod Slovenien var tungt, men fra ingen af spillerne eller trænerne lød undskyldninger. Det bedste hold vandt.

Per Bäckman slutter en fem år lang æra som landstræner ved VM og kommer på sit hårdeste job. Det bliver svært at overleve i A-gruppen, hvis man ikke får nogle NHL-spillere hjem.

De nederste i Danmarks gruppe er Slovenien og Hviderusland, og hviderusserne kan ikke rykke ud, fordi de er VM-arrangør i 2014.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu