Stjerne dropper London Maraton

15. marts 2013 11:12 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Stjerne dropper London Maraton
Billede mangler

Et af verdens mest eftertragtede maratonløb, London Maraton, bliver i år afviklet med en stjerne mindre end planlagt i feltet.

Den olympiske guldvinder på 10.000-meteren, Tirunesh Dibaba fra Etiopien, har måttet opgive sin debut på den klassiske udholdenhedsdistance med en skade. Den 27-årige kvinde, der har vundet OL-guld to gange, skulle ellers have debuteret i Londons gader den 21. april.

Det har en skade i benet nu sat en stopper for.

– Et øget antal ugentlige træningskilometer har fået en tidligere skade til at bryde op. Men jeg ser frem til at få min maraton-debut i London til næste år, siger hun ifølge BBC Sport.

Ud over guldmedaljen i atletikkens klassiske distance, 10.000-meteren, snuppede Dibaba bronze på 5.000-meteren ved sommerens OL i London.

– Vi kan stadig se frem til et fantastisk løb i kvindernes felt, med den olympiske mester og verdensmesteren, der dyster mod hinanden, og en stribe andre vindere fra store maratonløb rundt i verden, siger løbsdirektør Hugh Brasner.

Trods den dobbelte OL-vinders fravær, vil London Maraton stadig kunne mønstre fem kvinder i startfeltet, der har fuldført de 42,195 kilometer på under to timer og tyve minutter.

Løbet, der også har mange danskere i startfeltet, bliver skudt i gang den 21. april.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu