ANNONCE

Ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen afløses af Jørgen Steen Sørensen

20. december 2011 16:07 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen afløses af Jørgen Steen Sørensen
Billede mangler

Det offentlige laver også fejl, og én skal sætte dem på plads, når de sætter os forkert på plads.
 
Den løftede pegefinger over for det offentlige har nu fået ny ejer. Før hed den Hans Gammeltoft-Hansen. Nu er navnet Jørgen Steen Sørensen, som tiltræder stillingen som ombudsmand den 1. februar 2012.
“Jeg skal – i godt samarbejde med Folketinget og den statslige og lokale forvaltning – gøre mit yderste for at sikre, at den enkelte borger får en ordentlig og korrekt behandling af de offentlige myndigheder,” siger Jørgen Steen Sørensen.
 
Den 46-årige jurist har blandt andet en fortid i Justitsministeriet og som dommer i Østre Landsret. Jørgen Steen Sørensen har flere udlandsophold bag sig, blandt andet et arbejdsophold i den engelske centraladministration, ligesom han har arbejdet med udvikling af retsvæsen mv. i en række forskellige lande.
“Jeg føler varmt for den opgave som en ombudsmand har i et demokratisk samfund, og jeg glæder mig meget til at tiltræde stillingen og være med til at videreudvikle institutionen i en ny tidsalder,” fortæller Jørgen Steen Sørensen.
 
Hans Gammeltoft-Hansen meddelte allerede i forsommeren, at han efter 25 år på posten ønskede at trække sig tilbage ved udgangen af januar 2012.
 
Folketingets Ombudsmand er jurist og valgt af Folketinget til at behandle klager over offentlige myndigheder. Ombudsmanden kan kritisere og anbefale myndigheder at ændre deres afgørelser.
 
Hvert år får ombudsmanden omkring 5.000 klager fra borgere, der mener, at en myndighed har begået fejl. En typisk fejl kan være en kommune eller anden myndighed, der har været for længe om at svare på et brev eller truffet en forkert afgørelse.
 
Ombudsmanden tager også selv sager op, for eksempel efter omtale i en avis, ligesom han ofte er på inspektion i blandt andet fængsler og psykiatriske afdelinger. Cirka 85 medarbejdere er ansat ved Folketingets Ombudsmand.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu