ANNONCE

Ombudsmanden skal se på ballet-fyringer

11. august 2012 01:30 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ombudsmanden skal se på ballet-fyringer
Billede mangler

Det Kongelige Teater bøjer reglerne, når det i januar fyrede syv balletdansere med den begrundelse, at der skulle spares, men få måneder senere ansatte seks nye, unge danskere.
Det mener danserne ved Den Kongelige Ballet, og derfor har de besluttet at klage til Ombudsmanden, skriver Politiken.
Korpset mener, at fyringerne var ulovlige, når teatret fire måneder senere ansatte seks unge balletaspiranter som korpsdansere.
– Vi mener ikke, at afskedigelserne er saglige, når teatret så kort efter kan ansætte nye dansere. Teatret bøjer reglerne, som det har lyst til, siger Balletforeningens advokat, Troels Askerud, til Politiken.
Han får opbakning fra to juraeksperter.
– Man kan ikke fyre syv dansere, fordi man skal spare, og så fire måneder senere pludselig have økonomi til at ansætte seks andre dansere. Det lugter langt væk, siger professor ved Københavns Universitet Kirsten Ketscher til Politiken.
Samme opfattelse har professor i ansættelsesret ved Aarhus Universitet Ole Hasselbalch:
– Som udgangspunkt er det ikke sagligt at fyre nogen og så ansætte nogle andre kort efter. Det må man ikke, siger han til Politiken.
Men Det Kongelige Teater siger, at de seks unge dansere allerede var ansat som aspiranter og bare rykkede op som dansere i korpset, da de havde bestået deres eksamen. Sådan har man altid gjort.
– Vi mener, at det er fuldt lovligt. Vi har selvfølgelig budgetteret med oprykningerne, da vi skulle opgøre sparekravet, siger teaterchef Erik Jacobsen til Politiken.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu