ANNONCE

Ombygning: Boligejere risikerer bødestraf

27. oktober 2011 13:28 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Ombygning: Boligejere risikerer bødestraf
Billede mangler

 Det kan koste boligejere en bøde på 10.000 kroner, hvis de ikke tjekker om det udenlandske firma, de har hyret, er registreret korrekt.
 
”Byg uden Bøde!” og ”Grønt arbejde uden rødt kort!”
Sådan lyder de to slogans i Arbejdstilsynets nye kampagne for at gøre opmærksom på, at alle har forpligtelser, når de bruger udenlandsk arbejdskraft.
 
EDer kan være forskellige grunde til at hyre udenlandsk arbejdskraft, men man bør sikre sig, at der er styr på papirerne. Ellers risikerer man at få en bøde på 10.000 kroner.
 
Den udenlandske virksomhed skal over for den, som har hyret virksomheden, dokumentere, at den er anmeldt i Registret for Udenlandske Tjenesteydere (RUT). Gør virksomheden ikke det, skal man give Arbejdstilsynet besked senest 3 dage efter, at arbejdet er gået i gang. Ellers kan man få en bøde på 10.000 kr.
 
Man skal give Arbejdstilsynet besked på www.at.dk/rut, hvor der også er mere information om reglerne.
 
Udenlandsk arbejdskraft skal være anmeldt i RUT, så myndighederne kan kontrollere, at de udenlandske virksomheder overholder de danske regler om fx arbejdsmiljø og skat. Alle skal have et sikkert og sundt arbejdsmiljø, uanset hvilket land man kommer fra.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu