ANNONCE

Omfattende menneskejagt afsluttet: Sådan blev flugtfange fundet

27. september 2018 07:45 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk og Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Efter en befrielsesaktion med skydevåben, er en undvegen fange fra Storstrøms Fængsel nu anholdt.

Onsdag undveg en 32-årig mand fra sin afsoning, da en gruppe personer på dramatisk vis befriede ham, da han opholdt sig på Nykøbing Falster Sygehus. Befrielsen foregik blandt andet under trusler med skydevåben.

Politiet iværksatte straks en omfattende jagt på flugtfangen og hans befriere. Nu oplyser politiet i en pressemeddelelse, at den 32-årige blev anholdt onsdag aften i København.

Klokken 21.58 fandt politiet en bil i Købehavn, som man mistænkte for at have forbindelse til flugten. Den blev standset, og den 23-årige mandlige fører blev anholdt og sigtet for at medvirke til fangeflugten.

Den 32-årige undvegne fange blev efterfølgende fundet, da politiet ransagede bilen. Han lå skjult i bagagerummet.

Politiet oplyser, at anholdelserne foregik uden dramatik.

Onsdag formiddag blev en 26-årig mand anholdt på Bogø. Han er også sigtet for at medvirke til fangeflugten.

Alle de anholdte vil torsdag blive fremstillet i grundlovsforhør.

Politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Kim Kliver oplyser til Newsbreak.dk, at politiet fandt frem til bilen med den undvegne fange gennem en omfattende indsats.

– Vi fandt frem til bilen gennem omfattende afhøringer, gennemsyn af videomateriale og borgerhenvendelser, men i sidste ende, så var det politiefterforskningen, der ledte frem til bilen, siger Kim Kliver til Newsbreak.dk.

Han oplyser, at man fortsat leder efter mistænkte i sagen.

– Vi er i hvert fald på jagt efter én yderligere person, siger Kim Kliver.

Voldsom befrielsesaktion

Befrielsesaktionen fandt sted, da den 32-årige under sin afsoning var på et kort besøg på Nykøbing Falster Sygehus. En gruppe personer ankom og truede med skydevåben. Efterfølgende flygtede den 32-årige sammen med de personer, der hjalp ham. Folketidende.dk skriver på baggrund af kommentarer fra sygehuset, at løsrivelsesaktionen foregik foran akutmodtagelsen.

Hurtigt meddelte politiet til offentligheden, at en fangeflugt var sket, og der blev reageret prompte. Politiet havde fået melding om, at bilen, flugten foregik i, kørte med Farø, der forbinder Falster med Sjælland.

Øen blev derfor fuldkommen lukket ned og lagt i et jerngreb. Således kunne ingen komme til eller fra øen.

Hvem er han?

Med foto blev flugtfangen hurtigt efterlyst, og politiet opfordrer desuden alle i specielt den sydlige del af politikredsen til at holde udkig efter en særlig bil (detaljer følger, red.), den 32-årige og de folk, der har hjulpet ham.

“Politiet arbejder intenst på at finde den flygtede mand, og henset til at der er blevet truet med våben i forbindelse med flugten, så vurderer politiet, at han kan være farlig”, står det i pressemeddelelsen.

Ekstra Bladet har ved hjælp af research fundet frem til, hvem den flygtede, som politiet kalder farlig, er. Der er tale om en udenlandsk statsborger, der både i by- og landsret er kendt skyldig i at smugle hash fra Spanien til Danmark. Han afsoner ifølge eb.dk en dom på fire år og seks måneders fængsel i Storstrøms Fængsel.

Efterlysninger

Udover den undvegne fange har politiet efterlyst to andre personer og en biler i sagen.

To af de mænd, der var med til befrielsesaktionen, beskrives af vidner som

A: mørk i huden, ca. 180 cm høj, gråt tørklæde for næse og mund.

B: Etnisk dansk af udseende, lys i huden, ca. 180 cm høj, blåt tørklæde for munden.

Politiet efterlyste samtidig en bil, som kan være en Mercedes, med registreringsnummer BL 48 124. Nummerpladen tilhører dog ifølge Newsbreak.dks oplysninger en Toyota Auris 1.8 Hybrid Touring Sports.

Politiet kan endnu ikke oplyse, hvor mange af disse efterlysninger, der fortsat er aktuelle.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu