ANNONCE

Omfattende skader efter stor brand

24. juli 2019 08:42 | Af: Newsbreak.dk

Brand i landsbyen Halling udviklede sent tirsdag aften kraftig røg. Politiet opfordrede beboere til at lukke døre og vinduer.

Sent tirsdag aften omkring klokken 22.30 gik der ild i en af de store haller hos Halling Autoophug på Sønderskovvej i Halling ved Hornslet. Dagen derpå er skaderne voldsomme efter branden.

Det oplyser Østjyllands Politi til TV2 Østjylland.

– Den ene hal er helt udbrændt. Her stod trykflasker og flere køretøjer, og brandfolkene på stedet valgte en kontrolleret nedbrænding af hallen, siger kommunikationsrådgiver hos politiet, Janni Lundager.

Målet var at undgå en spredning af branden, og det lykkes i det store hele.

– Hal nummer 2 har dog også fået skader primært på grund af varmeudvikling, forklarer Janni Lundager.

Udviklede farlig røg

Godt en time efter branden opstod, havde de mange brandfolk på stedet flammerne under kontrol. Men alligevel advarede Østjyllands Politi om røgen fra branden.

– Der var ikke behov for at evakuere nogen, og ingen skulle have været i fare, men har man været udsat for røg, opfordrer vi altid folk til at søge læge, lyder det fra Janni Lundager.

Røgen kunne da også ses flere kilometer væk, og den var at se i mange timer helt ind til tidligt onsdag morgen.

Artiklen fortsætter under videoen

I forbindelse med branden var der indsat brandfolk og tankvogne fra Grenå, Randers, Hornslet, Allingåbro, Rønde og Hadsten.

Beredskabsstyrelsen fra Herning var også en del af efterslukningen.

– Beredskabsstyrelsen Midtjylland assisterede natten til onsdag med 14 brandfolk, autosprøjte, tankvogn og højtrykskompressor, skriver den operative chef i Beredskabsstyrelsen, Lars Høg Schou, således på Twitter.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu