Omfattende skattefusk overrasker Venstre

11. februar 2013 08:22 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Omfattende skattefusk overrasker Venstre

Der er fundet fejl i 40 procent af danskernes selvangivelser, viser en ny undersøgelse af Skat, og det kommer bag på Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen (V).

 

»Jeg er overrasket over, at der er fejl i så mange selvangivelser. Langt de fleste oplysninger i dag kommer jo automatisk fra ens arbejdsgiver, realkreditinstitut eller A-kasse, så der ikke er mulighed for at fuske med tallene. Men det er klart, at hvis Skat kan se, at der er noget at komme efter, så må Skat jo sætte ind på dette område og øge kontrollen,« siger Venstre-politikeren.

Undersøgelsen omfatter 1.000 selvangivelser, skriver Politiken mandag, og i næsten halvdelen af dem havde skatteborgere forsøgt at give sig selv uberettigede fradrag til en værdi af 20 millioner kroner eller omkring 50.000 kroner per sag.

Skat kalder mængden af fejl foruroligende. Ifølge Politiken afslører undersøgelsen, at alt fra sæbe og vatpinde til DVD-film og barberblade er forsøgt trukket fra i skat, og det er især under »øvrige lønmodtagerudgifter«, at kreativiteten blomstrer.

I tilfælde af snyd kan Skat tildele karantæne fra tast-selv-systemet, låse felter i selvangivelsen og i sidste ende tildele bøder for snyd. Og de sanktionsmuligheder er tilstrækkelige, mener Torsten Schack Pedersen.

»Det vigtigste er, at Skat sætter ind her i forhold til at kontrollere på området. Det er absolut det første skridt. De sanktionsmuligheder, der er nu, tror jeg, er ganske fornuftige,« siger skatteordføreren.

Skat er gået i gang med at tjekke yderligere 2.000 selvangivelser, hvor de forventer at finde uberettigede fradrag på op mod 100 millioner kroner alene i årsopgørelserne fra 2011.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu