ANNONCE

Omkommet i grusom ulykke

12. januar 2021 08:53 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Kendt miljøaktivist er død efter at være gået gennem isen på sø ud for Bergen

Omkommet i grusom ulykke
Den kendte, norske Miljøaktivist Kurt Oddekalv døde mandag den 11. januar i en tragisk drukneulykke efter at være gået gennem isen på søen Bahusvatnet ved Bergen. Han blev 63 år gammel. Foto: Scanpix/Tor Richardsen

Den kendte – og af nogle også ‘frygtede’ – norske miljøforkæmper og aktivist Kurt Oddekalv har på tragisk vis mistet livet. Mandag den 11. januar gik han gennem isen på søen Bahusvatnet ved Bergen og døde. Det skriver blandt andet VG.

Kort efter klokken 17 meddelte politiet via en pressemeddelelse, at en mand var gået gennem isen og kort efter kom det frem, at der nu var fundet en omkommet person.

Hen på aftenen blev der så sat navn på afdøde.

Kurt Oddekalv, der oprindeligt var uddannet tømrer, stod i spidsen for Norges Miljøvernforbund som han selv var med til at grundlægge i 1993, efter han var blevet suspenderet fra miljøorganisationen Naturvernforbundet. Angiveligt på grund af interne uenigheder.

Kamp mod sprøjtemidler

Han var ikke mindst kendt for sin indædte kamp mod sprøjtemidler i landbruget og for sit store fokus på fiskeopdræt.

Han var også kendt som kontroversiel og for at gå ikke bare til men også over grænsen, hvilket flere gange bragte ham på kant med loven. Det skete for eksempel i 2011, hvor han hældte en ‘mælkeblaning’ ud i et fiskeopdræt efter på forhånd at have (mis)informeret medierne om, at der var tale om en giftig blanding.

Den stunt kostede ham en bod på 50.000 norske kroner.

To hjertetilfælde

Kurt Oddekalv blev indenfor nyere tid af to omgange ramt af hjertetilfælde, som gjorde, han blev erklæret 60 procent invalid. Første gang var i 2016 under et togt med skibet ‘Miljødronningen’, hvor han ville filme en lang række fiskeopdræt. Tilfælde nummer to ramte ham i foråret 2019.

Kurt Oddekalv efterlader sig fire børn. Han blev 63 år gammel.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu