Omstridt direktør forlader trafikråd

2. maj 2013 18:50 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Omstridt direktør forlader trafikråd
Billede mangler

Det kostede folketingsmedlem Tom Behnke (K) jobbet som formand for Rådet for Sikker Trafik, at direktør Anders Rosbo i en fireårig periode havde fået en lønstigning på 27 procent uden Justitsministeriets vidende.

 

Nu stopper Anders Rosbo som direktør i rådet, skriver altinget.dk.

»Jeg har fået nyt job per 1. juni. Det er sådan set min egen beslutning at stoppe, og den har været undervejs i et år. Jeg mener ikke, at jeg kan opnå mere i det her job,« siger Anders Rosbo til netavisen og afviser, at sagen om hans lønstigning har spillet ind på beslutningen.

Rådet for Sikker Trafiks konstituerede formand, Mogens Kjærgaard Møller, bekræfter, at Anders Rosbo snart er fortid på direktørposten. Han er ikke blevet fyret, fastslår formanden.

»Kontrakten udløber, og Anders Rosbo har opfyldt den fint. Og så er der ikke noget underligt i, at der nu kommer en ny direktør,« siger Mogens Kjærgaard Møller til altinget.dk.

Tom Behnke tog i november konsekvensen og gik af som formand for Rådet for Sikker Trafik, da det blev afsløret, at han havde givet Anders Rosbo en lønstigning på 27 procent over fire år uden at orientere hverken justitsministeren eller rådets forretningsudvalg.

De Konservatives formand, Lars Barfoed (K), blev ligeledes blandet ind i sagen, da det i Jyllands-Posten kom frem, at Barfoed i 2008, da han selv var formand for Rådet for Sikker Trafik, bevilgede fri bil til Anders Rosbo. Det skete ligeledes uden at få det godkendt i Justitsministeriet.

Det var den tidligere formand for Rådet for Sikker Trafik, forhenværende Frederiksberg-borgmester Mads Lebech (K), der i 2007 ansatte og lovede fri bil til Anders Rosbo, som har en fortid som kommunikationsrådgiver hos de Konservative.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu