ANNONCE

Omstridt finansskat kan give vækst i EU

27. januar 2012 07:44 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Omstridt finansskat kan give vækst i EU
Billede mangler

Regeringen er på tynd is i sagen om en ny skat på finansielle transaktioner.
 
En aktieskat får nemlig ikke så alvorlige konsekvenser på beskæftigelsen, som både økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og statsminister Helle Thorning-Schmidt har hævdet.
 
Folketingets økonomiske konsulent konkluderer i et nyt notat, at påstanden om, at Danmark kan miste 5.000 arbejdspladser, og at der forsvinder 440.000 arbejdspladser i EU, er tvivlsom, skriver Information.
 
Det skyldes, at udregningen bygger på et meget usikkert skøn fra EU-Kommissionen.
“Kommissionens beregninger indeholder ikke nogen konkrete tal for beskæftigelsesfaldet, som det har været nævnt i den offentlige debat,” skriver den økonomiske konsulent Niels Hoffmeyer, der er ansat af Folketinget, skriver Information.
 
Også tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) har anklaget regeringen for at manipulere med oplysninger til Folketinget i debatten om finansielle transaktioner.
 
Ifølge Politiken er EU-Kommissionen på trapperne med en rapport, der viser, at den såkaldte Tobinskat faktisk giver vækst, fordi den tilfører EU-landenes slunkne kasser 420 milliarder kroner årligt.
“Transaktionsskatten fører helt sikkert ikke til negativ vækst, men derimod positiv vækst. Svagt positiv, ganske vist – men stadig positiv,” siger tyskeren Rolf Diemer, chef for kommissionens skattekontor og ansvarlig for rapporten, til Politiken.
 
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu