ANNONCE

Ondt i nakken af at arbejde på hjemmekontor?

19. oktober 2020 19:37 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Mange danskere er igen blevet sendt hjem for at arbejde. Det kan godt gå udover kroppen.

Med de seneste coronavirus-restriktioner er danske virksomheder blevet opfordret til at sende deres medarbejdere hjem igen for at arbejde. Det skete i takt med, at smittetallet var stigende.

Det betyder, at arbejdet måske ikke skal foregå ved et skrivebord, men nærmere ved spisebordet, og det kan nemt give problemer.

For det er ikke sikkert, at der bliver taget højde for arbejdsstillingen, når arbejdet foregår derhjemme.

Den hjemmearbejdende kan nemlig pådrage sig nogle skavanker, når arbejdsstilingen ikke prioriteres, fordi man er forfalden til at sætte sig i sofaen, eller måske fordi man ikke har et skrivebord stående i hjemmet.

Det kan give smerter i nakken. Flere kan opleve muskelkramper, stivhed i nakken og den øvre del af ryggen, ligesom det kan føre til hovedpine.

I sidste ende kan det også føre til, at kroppens generelle holdning bliver væsentligt dårligere.

– De fleste tænker ikke over måden, de sidder på, eller retter på det, før de får ondt. Fordi det kan tage op til flere måneder at udvikle nakke- og rygsmerter, og endnu længere at ændre ens holdning, er det nemt at forme dårlige vaner, når man bruger sin devices, siger Mathew Cooper, der er kiropraktor om den stilling, man ofte sidder i, når man beskæftiger sig med teknik, hvad end der er tale om computere, telefoner eller tablets.

Mange danskere lider

Danske fysioterapeuter og kiropraktorer har allerede givet udtryk for, at de efter kun to måneders hjemmearbejde, havde fået rigtig mange henvendelser fra danskere, der havde fået ondt i kroppen på hjemmekontoret.

– Spændinger i nakke og skuldre, hovedpine og stivhed i led er de mest markante årsager til henvendelser i forbindelse med hjemmearbejdspladser, fortalte Jan Enggaard Jensen, der er kredsformand i Region Hovedstaden for Dansk Kiropraktor Forening dengang til DR P4 København.

Heldigvis er der ifølge Healthline en række ting, du kan gøre for at slippe af med den dårlige arbejdsstilling samt undgå smerterne i nakken.

I galleriet ovenfor får du fire nemme tips til, hvordan du sikrer, at du ikke får nakkesmerter af at arbejde på et hjemmekontor.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu