Onsdag blev en vild milepæl: Vejr som i dag ikke set i godt 100 år

16. maj 2018 19:44 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Svimlende temperaturer i hovedstaden.

En onsdag i maj som så mange andre har alligevel fået potentiale til at tjene historiebøgerne. Netop denne 16. maj ér nemlig noget helt særligt. Ikke mindst er det den hidtil varmeste dag i 2018. Den rekord skal forhåbentlig nok blive slået nogle gange i løbet af sommeren, men temperaturen i og omkring hovedstaden har faktisk været så høj, at det er historisk.

Martin Lindberg, der er vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) fortæller onsdag aften til Newsbreak.dk, at der blev målt svimlende 28,0 grader i København.

– Det er ikke rekord for maj som helhed, men jeg har aldrig oplevet det så tidligt før, siger han. Noget tyder på, at meteorologen har ganske ret, for ifølge TV2 skal vi nemlig helt tilbage til 1913 for at finde en måling i København, der ligeledes siger 28.

Varmerekorden for maj i hovedstaden lyder ifølge TV2 på 28,5 grader. Det var så helt tilbage i 1886.

Lunt vejr bliver ved

Forskellene i temperaturerne har været til at føle på. Det har så afgjort været varmest i Københavnsområdet, mens det i Thy for eksempel nogle steder ved kysten blot har været 15 plusgrader. Martin Lindberg fortæller, at det skyldes en lomme.

– Vinden kommer lige nu fra nord, men luftmassen fra øst. I København og Sydsverige er der lige nu en lomme, hvor der bare vælter varm luft ned i, siger han.

Der er optræk til, at også torsdag bliver en skøn dag for københavnerne. 28 grader i det østlige Danmark, mener Lindberg.

– Men så kommer den kølige luft ind fra vest. Det bliver dog ikke værre end, at fredag mest bliver tør med en del sol. Lokale byger vil dog præge billedet, påpeger han.

I pinsen bliver det ikke sommer-temperaturer, men stadig flotte dage med sol.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu