ANNONCE

Onsdag bliver noget andet

8. december 2020 07:10 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Så er der udsigt til lidt afveksling - ikke nødvendigvis til det bedre.

Hvis du også synes, det efterhånden er småtrivielt med vejrudsigter, der ligner det regne copy/paste, så er der godt nyt til dig. Denne vejrudsigt har nemlig en tilføjelse, som det ikke har været tilfældet de seneste dage.

Dog er det først aktuelt onsdag, så inden da skal vi have overstået tirsdagen, der kort fortalt kommer til at “ligne alle de andre”. Bolette Brødsgaard, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) siger tirsdag morgen til Newsbreak.dk, at det igen bliver en grå dag.

– Vejret er stadig meget november-agtigt med grå himmel, siger hun.

Dagtemperaturerne vil ligge i spændet mellem fire og seks graders varme afhængig af, hvor du opholder sig. Solen går i øvrigt allerede ned omkring klokken halv fire. Så det er trods alt ikke længe, du skal glo på det kedelige og triste gråvejr.

En stationær situation

Tager vi onsdag ud af ligningen, så ser DMIs syvdøgnsudsigt stort set identisk ud. Det skyldes et højtryk over Rusland, der ligger stort set stille. Samtidig er der et lavtryksområde over de britiske øer, der forsøger at puste lidt til vinterhumøret i Danmark.

– Højtrykket sørger for, at det bare ikke er muligt, siger Brødsgaard og understreger, at der fra et meteorologisk synspunkt ikke er den store overraskelse i, hvordan vejret faktisk ser ud her i begyndelsen af december. Det er ikke meget anderledes end, det plejer.

Den fastlåste situation ser ud til først at lette engang i den kommende uge. Indtil da vil en sydøstlig strømning af mild luft give mange grå skyer og i perioder noget regn eller sågar slud. Det er nok det tætteste, vi kommer en hvid december i denne uge i hvert fald.

Hvidt nedbør eller bare nedbør

Lige præcis slud og regn er faktisk et tema. Ikke mindst fordi vi som lovet har en smule adspredelse at præsentere. Onsdag bliver nemlig en del anderledes for jyderne end ugens øvrige dage. Ikke nødvendigvis til det bedre.

– Det ser faktisk ud til, det godt kan blive en ret våd dag med silende regn, siger meteorologen, der forventer mellem fem og 10 millimeter regn den dag. Det gælder dog umiddelbart kun for Jylland og Fyn, da regnen kommer fra syd og fiser nordpå op i gennem Jylland.

Sådan en situation ville have resulteret i snevejr, havde det været koldere. Umiddelbart er det dog heller ikke utænkeligt, at vi bliver beriget med slud i løbet af ugen. Hen mod slutningen af ugen ser det ud til, der kan falde lidt hvidt nedbør – men ikke nok til det er sjovt.

– Hver nat holder vi øje med huller i skyerne, men der kommer bare ikke rigtig hul i gennem, siger Bolette Brødsgaard. Det er nødvendigt for, at det kan blive koldt nok til sne. Skyerne fungerer som dyne, der holder på varmen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu