Op i flammer: Tre brande inden for 400 meter

12. juli 2019 19:00 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

En lokal sportsfiskerforeningens klubhus gik op i flammer.

Natten til fredag blev et område i Nyborg ramt af hele tre brande, der nu alle efterforskes af politiet.

En var i et kolonihavehus, en anden i en haveforening og den tredje gik udover Nyborgs Sportsfiskerforenings klubhus på Glacisstien.

Klokken 01.18 får foreningens kasserer Steen Ole Christensen besked via alarmselskabet, at strømmen i klubhuset er gået. Cirka 10 minutter senere går brandalarmen.

– Så bliver jeg ringet op af politiet, fortæller Steen Ole Christensen til Newsbreak.dk.

Han får at vide, at klubhuset allerede er overtændt, og det ikke står til at redde. Billeder fra stedet viser da også, ilden har haft godt fat i huset.

– Det brænder det meste af det. Allerede der er der nogle ting, der gør, at vi mistænker det for at være påsat, har Anders Furbo Therkelsen, vagtchef ved Fyns Politi fortalt til TV 2 Fyn.

Endnu to brande

Senere er der ild i et hus på Nydamsvej. En halv time senere er der brand i en kolonihaveforening. Det er politiets hunde, der mens de søger spor fra de andre brande, opdager den sidste.

Klubhuset husede et køkken og bruges blandt andet som serveringssted til de store arrangementer og gedde-konkurrencer, som klubben afholder.

Derudover var der også en større mængde af fiskestænger og fiskegrej for flere tusinde kroner, der skulle have været brugt i sommerferien.

Her inviterer klubben nemlig i uge 31 interesserede børn til at blive indviet i fiskeriets mysterier.

– Men det må vi aflyse, siger Steen Ole Christensen.

Fredet område

Udover den umiddelbare ærgrelse over tabet af klubhuset og forsikringsmæssige formaliteter, kan klubben også ende med at løbe hovedet mod en mur omkring opførelse af et nyt af slagsen.

– Det ligger på et fredet område, siger kassereren, der dog understreger, man har en god dialog med kommunen.

Nyborg Sportsfiskerforening har cirka 200 medlemmer og har eksisteret siden 1944.

– Vi skulle have haft 75-års jubilæum i oktober, det kan godt være vi skal skyde en hvid pind efter det, siger Steen Ole Christensen.

Alle brandene efterforskes som påsatte.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu