ANNONCE

Op til 18 graders varme: Frem med solcremen

16. april 2021 06:28 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

De flotte temperaturer bliver dog ikke hængende over Danmark for evigt

Op til 18 graders varme: Frem med solcremen
Ifølge DMI er det en god idé at huske solcreme i den kommende tid. Solen har fået så meget fat, at det er nødvendigt. Foto: Vibeke Toft/Ritzau Scanpix

Der er forårsvejr på vej til Danmark af den slags, de fleste danskere nok helst vil forbinde med årstiden. Det betyder temperaturer på den gode side af 15 grader og solskin.

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, oplyser dog, at det ikke er fredag, der er udsigt til så flot et aprilvejr. Vagthavende meteorolog, Mette Wagner, fortæller, at fredag byder på en dag med til tider skyfrit vejr, svag vind og temperaturer over 10 graders varme.

Mette Wagner fortæller også, at solen efterhånden er så skarp, at man bør overveje at medbringe solcreme, hvis man skal udenfor i dag.

– Den varmer altså, den sol, og den kan godt brænde lidt, siger Mette Wagner.

Når solen går ned igen, og natten trænger sig på, er der dog stadig så koldt, at temperaturerne kan ryge ned under frysepunktet. Og i weekenden er der også udsigt til så lave temperaturer om natten, at Mette Wagner advarer haveejere mod at gå for meget amok med planteriet, selvom weekenden måske kommer til at indbyde til det.

Forårstemperaturer

Mette Wagner fortæller, at vejret i weekenden byder på en blanding af sol og skyer, lørdag på temperaturer mellem 8 og 13 grader og søndag mellem 10 og 15 grader. Måske lidt varmere lokalt.

– Står du i læ, vil det føles endnu mere skønt, siger Mette Wagner.

Når DMI ser frem mod starten på næste uge, er det der, det for alvor begynder at emme af det forår, flere danskere måske går og savner. Her stiger temperaturerne til, at der mandag er udsigt til 13 til 18 graders varme og tirsdag 12 til 17 graders varme.

– For os kridhvide danskere vi vil gerne over den temperaturskala, vi har mandag og tirsdag, siger Mette Wagner.

Det flotte vejr holder dog ikke nødvendigvis ved. DMI meddeler, at prognoserne for vejret efter tirsdag i næste uge er usikre. Det ser dog ud til, at vejret igen byder på det, man også må forbinde med april måned, nemlig temperaturer omkring 10 graders varme, nogen sol men også byger og en let til frisk vind.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu