Opbakning fra EL til at halvere løntilskud

22. februar 2013 18:01 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Opbakning fra EL til at halvere løntilskud
Billede mangler

Det glæder Enhedslisten, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) nu foreslår at halvere muligheden for at være i offentligt løntilskud fra et helt til et halvt år.

 

»Det er en god idé. Hvis der er nogle arbejdspladser i det offentlige, kan man lige så godt lave dem som ordinære arbejdspladser i stedet for at lave offentligt løntilskudsjob,« siger beskæftigelsesordfører Christian Juhl (Ø).

Meldingen fra regeringen kommer efter massiv kritik af ordningen. Ifølge Mette Frederiksen er der alt for få, der bliver fastansat, efter at de har været i offentligt løntilskud.

Med halveringen af perioden sparer man årligt 65 millioner kroner, og de penge skal indgå i den kommende reform af kontanthjælpen.

»Vi flytter pengene fra en indsats, som ikke har tilstrækkelig god effekt, til noget, vi tror mere på, herunder uddannelse,« siger Mette Frederiksen.

Enhedslisten håber, at pengene bliver brugt på blandt andet at skabe reelle job. Derudover ser partiet gerne ungesatsen forhøjet.

»Nu rækker 65 millioner jo ikke så fandens langt, men ellers skal vi have kigget på de unges meget lave sats. Den vil vi gerne have sat op,« siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu