Opdatering: Nu kan du bruge GPS offline

13. november 2015 13:19 | Af: Ritzau Fokus
 
Opdatering: Nu kan du bruge GPS offline
Google Maps kan nu vise gps og kort uden internet-forbindelse. Foto: Dado Ruvic/Scanpix
Del:
Google Maps kan nu vise gps og kort uden internet-forbindelse. Foto: Dado Ruvic/Scanpix

Google Maps kan nu vise gps og kort uden internet-forbindelse. Foto: Dado Ruvic/Scanpix

Google har opdateret deres app Google Maps, så man blandt andet også har mulighed for bruge GPS-funktionen i offline-tilstand.

I et par år har det været muligt at gemme kort fra Google Maps på telefonen, så du kan finde vej, selvom du ikke har netforbindelse på telefonen – blandt andet når du er ude og rejse.

Dog har det ikke været muligt at søge efter vejnavne eller at bruge GPS-funktionen i gemte kort. Men den tid er forbi nu.

Ifølge David Guldager, der er redaktør på TV2 Beep, tilfører den nye opdatering det, som han længe har ventet på.

– Google har nu taget GPS-delen og gjort den uafhængig af netforbindelsen. Du skal selvfølgelig først hente kortet, mens der er netforbindelse, men når det er gjort, så kører det.

– Hvis jeg for eksempel rejser til Spanien og lejer en bil, så ville jeg normalt skulle have en GPS med. Det behøver jeg ikke længere, fordi Google nu vil kunne klare opgaven for mig, siger David Guldager.

Google Maps giver derfor brugeren mulighed for at gemme kort over udvalgte områder på forhånd, således at man også offline kan bruge telefonen som GPS på det pågældende kort.

Offline-søgning vækker glæde

En anden ny funktioner bliver, at du nu også kan søge efter eksakte vej- eller stednavne i offline-tilstand, og det glæder TV2-redaktøren.

– Det gode ved opdateringen er også, at du nu kan søge i kortet. Det er en fed funktion, da jeg nu vil kunne søge efter restauranter eller lignende i det pågældende område, jeg i forvejen befinder mig i.

– Helt generelt tager Google virkelig den rejsende i hånden, og det er noget, vi har haft behov for lang tid, siger han.

Men Guldager indrømmer også, at selvom Google Maps har fået nye interessante funktioner, så har den populære app stadig sine mangler.

Google har nemlig en begrænsning i deres app, hvilket betyder, at den maksimale størrelse på et offlinekort må være på 50 kilometer x 50 kilometer.

Og det er et irritationsmoment, påpeger John G. Pedersen, der er redaktør på hjemmesiden MereMobil.dk. Han nævner derfor appen Here Maps som et alternativ til Google.

Her kan man hente hele landkort ned på telefonen fra hele verden og samtidig bruge kortet i offline-tilstand.

– I Here Maps kan du både navigere i online-tilstand, som du også kan i både Apples og Googles apps, eller du kan downloade forskellige landekort til telefonen.

– Og det er ikke kun kort over Danmark og Tyskland men kort over hele verden, så det er kun telefonens hukommelse, der sætter grænser for, hvor meget du henter ned. Og når du så har downloadet kortene, kan du også bruge dem kvit og frit, fortæller John G. Pedersen.

 

/ritzau/FOKUS

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu