ANNONCE

36-årig får tre års fængsel for gammelt bankrøveri

20. september 2019 19:03 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

En 36-årig svensker er fredag idømt tre års fængsel og udvisning for et bankrøveri begået for ti år siden.

Selvom det er næsten ti år siden, at en Jyske Bank i Valby og en pengetransport blev røvet, så er det stadig en sag, der optager i de danske medier.

Det står klart efter, at en fjerde gerningsmand i et ti år gammelt og groft bankrøveri fredag eftermiddag fik sin dom for sin medvirken.

Artiklen fortsætter under videoen.

Det hele skete ved Retten på Frederiksberg, hvor den 36-årige Ugur Kulbay er blevet idømt tre års fængsel og udvisning for bestandigt for at have røvet en pengetransport og en Jyske Bank i Valby sammen med nogle medgerningsmænd 12. oktober 2009.

– Jeg synes, det er godt, at vi får opklaret en ti år gammel forbrydelse. Det siger jo noget om, at vi, med den teknologi vi har til rådighed den dag i dag, også kan opklare gamle sager, og det er jo en stor tilfredsstillelse, siger anklager Anders Larsson til Ritzau.

Ifølge politiet var røveriet “særdeles groft”.

Svenske mænd

Ugur Kulbay er svensk, men blev den 13. november sidste år anholdt i Spanien og efterfølgende udleveret til Danmark.

Der er allerede tre mænd, der er blevet dømt i sagen, men nu er det altså fire mænd, der er dømt for det voldsomme røveri. De fik tre og 11 måneders fængsel og blev udvist. De nægtede sig under sagen skyldige.

De fire gerningsmænd havde forberedt sig grundigt, da de brugte såkaldte stingerspikes, der er en form for sømmåtter. De blev brugt ved afgangsvejene for at forhindre, at politiet kunne komme til stedet, skriver Ritzau.

Men som om at sømmåtter ikke var nok, så havde gerningsmændene også maskinpistoler og en pistol, som blev brugt under det omfattende røveri. Det lykkedes i alt de fire mænd at slippe væk med omkring 2,4 millioner kroner.

Det var på baggrund af dna-spor, fingeraftryk og overvågningsbilleder, at politiet kunne anholde svenskerne.

Sporene blev blandt andet fundet i en lejlighed på Enghavevej i København, hvor en af mændene blev anholdt cirka tre timer efter kuppet.

I boligen og i nogle loftrum fandt politiet sportstasker med blandt andet et koben, boltsaks og andet udstyr, der menes at være brugt til røveriet.

Også tøj og en styrthjelm, der svarer til tøjet båret af en af røverne på optagelser fra bankens overvågningskamera, blev fundet.

To af mændene blev anholdt noget tid efter, da de var på vej hjem til Sverige. De havde penge fra kuppet på sig.

Ugur Kulbay har fredag anket dommen med påstand om frifindelse.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu