ANNONCE

DBA solgt for kæmpe beløb

21. juli 2020 10:35 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

Ny norsk ejer af Bilbasen og DBA håber at udnytte danske erfaringer med onlineannoncer i resten af Norden.

En stor international handel har tirsdag givet de danske hjemmesider Bilbasen og DBA, der engang hed Den Blå Avis, nye, norske ejere.

Det norske annonceselskab Adevinta har i en handel til et beløb svarende til omkring 61 milliarder danske kroner købt annonceafdelingen af eBay, som de fleste måske vil kende fra deres markedsplatform.

Handlen inkluderer dermed også Bilbasen og DBA, som før handlen var ejet af eBays annonceafdeling. Men de danske sider ender ikke på Adevintas hænder.

I stedet er handlen blevet skruet sådan sammen, at de to danske hjemmesider sendes videre til den største aktionær i Adevintas ejerkreds, den norske mediekoncern Schibsted.

Den anden vej ryger nogle af Schibsteds aktier i Adevinta, som gives til eBay.

Det oplyser Schibsted i en pressemeddelelse i forbindelse med handlen tirsdag.

– Vi har haft øjnene på Danmark i et stykke tid, og at overtage Bilbasen.dk og DBA.dk er en unik mulighed for Schibsted for at opnå en adgang til dette digitalt fremskredne og attraktive marked for onlineannoncer, siger Schibsteds topchef, Kristin Skogen Lund, i pressemeddelelsen.

– Vi tror meget på, at vi kan benytte vores nye, danske kollegers erfaringer og viden i resten af Norden og omvendt.

Den danske pakke, som Schibsted køber, værdisættes til 330 millioner dollar. Det svarer til 2,2 milliarder danske kroner.

Med handlens omfang har Adevinta haft brug for at overtale sin største ejer til at stemme for handlen, og det er derfor, at Schibsted er blevet en part af den.

Schibsted kaster 26 procent af aktierne i Adevinta i puljen, som eBay modtager. Dermed går den norske mediekoncern fra at være storejer med 59 procent til at eje omkring en tredjedel.

Med handlen vil eBays ejerandel i Adevinta stiger til samme andel – altså omkring en tredjedel.

I galleriet ovenfor kan du se de 10 mest populære varer på dba.dk.

Fakta

DBA

DBA er den største online handelsplads i Danmark med mere end 1.6 millioner unikke, månedlige brugere, hvilket svarer til 37 procent af den danske internet-befolkning.

De 1.6 millioner unikke brugere skaber mere end 25 millioner besøg om måneden og gør dermed DBA til danskernes foretrukne, når de skal købe og sælge brugt.

* Den Blå Avis udkom for første gang i 1981. Idemand og grundlægger var racerkøreren Jac Nellemann, der efter første udgivelse fik Karsten Ree som kompagnon.
* I 2008 overtog amerikanske eBay DBA
* I 2008 blev DBA en del af den globale virksomhed eBay, verdens største online handelsplads.
* I 1995 går Den Blå Avis online.
* I foråret 2016 lancerede DBA Danmarks første Second Hand medie, DBA Guide, der skal inspirere og guide til det gode liv med genbrug
* I september 2016 lancerede DBA Danmarks første genbrugsindeks, der kortlægger danskernes genbrugsvaner.

Kilde: dba.dk

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu