ANNONCE

Dræbte konen med 33 knivstik foran tre børn

23. september 2019 16:07 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk og Ritzau Info

Tre børn befandt sig i en lejlighed, samtidig med at deres mor blev dræbt. En 36-årig mand er dømt for drabet.

Mandag er der faldet dom i en af de mest opsigtsvækkende drabssager i lang tid på dansk jord. Men underretssagen kom en lang række dystre og makabre detaljer frem, men nu er der altså sat et punktum i sagen ved Retten i Aarhus.

Sagen er endt med, at en 36-årig mand er blevet idømt 13 års fængsel og udvisning af Danmark. Han har samtidig fået indrejseforbud for bestandigt.

Manden er dømt for at have slået sin 30-årige kone ihjel, mens parrets tre børn var til stede. I retten blev den 36-årige dømt for at have dræbt den 30-årige kvinde ved at have stukket hende 33 gange med en kniv. Som om det ikke var nok, så tog han billeder af den døende kvinde og sendte billederne til to personer.

I løbet af retssagen har den 36-årige mand erkendt, at han stak sin kone med en kniv i en lejlighed i det vestlige Aarhus 9. september 2018.

Han har dog selv kaldt det for “et uheld”, at han stak kvinden fem til seks gange.

Voldsom korrespondance

Men den forklaring har Retten i Aarhus haft svært ved at tro på. Blandt andet fordi manden i beskeder skrev:

– Har slået horeungen ihjel – endeligt.

– Broder har slået horeungen ihjel – tager til politiet – overgiver mig.

Den tiltalte har erkendt, at han tog billederne og delte dem.

Formålet med at sende billederne var ifølge manden at få hjælp. Ordlyden af beskederne husker han ikke.

Flere vidner har berettet om et tumultarisk parforhold.

Kommunen vidste besked

Det er også kommet frem, at kommunen var underrettet om problemerne i ægteskabet og holdt børnene under observation.

Den tiltalte har forklaret, at han ved flere lejligheder følte sig truet af kvinden. Det gjorde han angiveligt også den pågældende dag, da drabet fandt sted.

Angrebet på kvinden var således en slags selvforsvar, har han hævdet og påstået frifindelse for.

Men senioranklager Birgitte Ernst var af modsatte overbevisning. Hun har i retten argumenteret for, at drabet bunder i jalousi over, at kvinden ville forlade ham til fordel for en anden mand.

– Der er tale om en usædvanlig grov og kynisk forbrydelse, og det er særligt skærpende, at den 36-årige begik drabet i en bolig med tre små børn, som meget muligt har hørt eller set dele af gerningen. Desuden valgte han efterfølgende at sende billeder af den dræbte kvinde til sine venner. Så jeg er tilfreds med, at den tiltalte fik så lang en fængselsstraf, og at han efterfølgende bliver udvist af Danmark, siger hun efter dommen.

Parrets tre mindreårige børn er ifølge forsvarer Haci Önal mellem et og fem år gamle. Netop dette har fået manden til at anke dommen på stedet.

– Vi mener, at det er en hård dom. Særligt udvisningen. Børnene har ikke andre end ham, og hvis han bliver udvist, vil det jo gå ud over kontakten og tilknytningen til børnene, siger Haci Önal.

Faren er tyrkisk statsborger.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu