ANNONCE

Sådan er Danmark seedet til Nations League

4. december 2019 20:53 | Af: Ritzau Fokus

Danmark er blevet en del af A-gruppen i Nations League og vil være i tredje seedningslag til lodtrækningen.

Sådan er Danmark seedet til Nations League
Når Danmark i 2020 spiller Nations League, vil den danske landstræner være Kasper Hjulmand, der tager over efter EM-slutrunden. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Danmarks fodboldlandshold bliver seedet i tredje lag i A-gruppen i Nations League.

Artiklen fortsætter under videoen.

Det bekræfter Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) onsdag på sin hjemmeside, efter at Uefas eksekutivkomité holdt møde i Nyon.

Danmark er i samme lag som Bosnien-Hercegovina, Ukraine og Sverige.

Fra øverste lag kan Danmark trække Portugal, Holland, England og Schweiz. Fra andet lag er de potentielle modstandere Belgien, Frankrig, Spanien og Italien, mens Kroatien, Polen, Tyskland eller Island venter fra fjerde lag.

Lodtrækningen finder sted 3. marts.

Hård turnering

I efteråret 2018 var Danmark i den næstbedste gruppe. Danskerne kom i pulje med Wales og Irland. Danmark vandt gruppen og sikrede sig oprykning til den bedste gruppe.

Siden besluttede Uefa at udvide den bedste gruppe – A-gruppen – fra 12 til 16 hold, som denne gang skal fordeles i fire puljer.

Nations League-gruppekampene spilles fra september til november i 2020.

Til den tid vil Danmarks landstræner hedde Kasper Hjulmand. Den tidligere FC Nordsjælland-træner afløser Åge Hareide, efter at Danmark har deltaget ved EM-slutrunden.

Store ændringer

På mødet i Nyon onsdag blev det også besluttet, at VM-kvalifikationen i 2021 består af ti grupper. Alle ti gruppevindere går direkte videre til VM i Qatar i 2022, mens der skal findes tre vindere via playoffkampe.

Det skriver Uefa på Twitter uden at uddybe, hvilke hold der ender i playoffkampene. Men “flere detaljer følger”, skriver forbundet.

I alt 13 europæiske lande får billet til VM-slutrunden.

Det blev også vedtaget, at der skal indføres VAR (Video Assistant Referee) i playoffkampene om EM-billetter i marts og i VM-kvalifikationen i 2021. Det skal formelt godkendes af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu