ANNONCE

Mystisk fund af jolle: Nu er der nyt i sagen

20. januar 2019 08:45 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

To helikoptere og tre skibe eftersøger en person i Begtrup Vig, hvor en tom jolle er fundet.

To helikoptere og tre skibe fra Forsvaret har lørdag aften ledt med lys og lygte efter en person, som de frygtede lå i vandet i Begtrup Vig øst for Aarhus Bugt.

Det fortæller vagthavende officer ved Forsvarets operationscenter Klaus Thing Rasmussen.

Og der var god grund til bekymring, når man finder en tom jolle, der bærer præg af, at et menneske har brugt den for ganske nyligt. Temperaturen var lav, hvorfor et ophold i vandet kunne være livstruende, hvis vedkommende drev rundt på vandet.

Der var ingen tøven, da en person kvart i fem lørdag eftermiddag anmeldte, at han havde fundet en tom jolle, der var drevet i land efter at have ligget i Begtrup Vig.

Mystisk fund

I jollen var der en fiskestang og personlige ejendomme, som gav politiet grund til at tro, der en person havde befundet sig i jollen for nylig.

– Vi skyder selvfølgelig den store kanon af, for der er indikationer af, at der har været nogen om bord for relativt nyligt, siger Klaus Thing Rasmussen.

Han forklarer, at Forsvaret undersøger i den retning, som det mener, at jollen har drevet.

– Vi har nogle programmer, så hvis vi finder en jolle på et sted, kan vi regne tilbage, hvor den er kommet fra. Den har drevet ret langsomt med det vind og vejr, vi har haft i dag, siger han.

Massiv eftersøgning

Ud fra udregningerne har Forsvaret søgt i en retning, der har ført dem ud af Begtrup Vig, der ligger på Djurslands sydside, og ud i Aarhus Bugt.

Eftersøgningen er endt lykkelig, oplyser Østjyllands Politi. De er kommet i kontakt med en person, der fortæller, at jollen er sluppet fra ham, og at han er i god behold.

– Personen er fundet i god behold. Vi afblæser eftersøgningen, skriver politiet på Twitter.

Politiet i området havde ikke kendskab til, at nogen i området skulle være savnet.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu