Elbæk og Alternativet har fået penge fra skattelylande

21. september 2017 18:19 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Før folketingsvalget i 2015 modtog Alternativet 299.950 kroner fra fond med adresse i Gibraltar og Luxembourg.

Elbæk og Alternativet har fået penge fra skattelylande
Uffe Elbæk og Alternativet modtog i 2015 299.950 kroner fra fond med adresse i Gibraltar og Luxembourg. Foto: Ida Marie Odgaard/arkiv/Scanpix

Alternativets valgkamp i 2015 blev støttet med 299.950 kroner, som blev overført af en fond fra de to skattelylande Gibraltar og Luxembourg.

Det skriver Ekstra Bladet.

Partiets presseafdeling bekræfter i en mail til Ekstra Bladet at have modtaget pengene.

Ifølge avisen blev pengene doneret personligt af den meget diskrete danske rigmand og iværksætter Ditlev Bredahl, som bor i London med sin kinesiske hustru og to børn.

Ditlev Bredahl har ifølge Ekstra Bladet et eller flere postboksselskaber i skattelyet Gibraltar under navne som KickAss Capital og Danmai Limited.

Fra to selskaber

Alternativets presseafdeling oplyser til avisen, at pengene ikke kommer fra de to nævnte selskaber, men fra et foretagende, som hedder The Xi’an 2009 Trust.

Til Ekstra Bladet oplyser Alternativet, at pengene er kommet i to portioner: Fra Gibraltar og Luxembourg til en konto i Arbejdernes Landsbank i Danmark.

Efterfølgende er pengene blevet overført til Alternativets konto i Merkur Andelskasse.

Fåmælt ordfører

Partiets politiske ordfører, Carolina Magdalene Maier er yderst fåmælt om sagen.

– Jeg er blevet briefet, men det er vores hovedbestyrelse, som udtaler sig. Det er fordi, pengene ligger hos hovedbestyrelsen, og det er hovedbestyrelsen, som har taget i mod pengene. Du skal have fat i vores formand.

Tilbage i 2015 gav Uffe Elbæk ifølge Ekstra Bladet et interview til Information om Alternativets to pengemænd: Urtekram-millionæren Ross Jackson og Ditlev Bredahl. Dengang sagde Elbæk følgende:

– Det er ikke et problem for os. Vi er rigtig glade for generøsiteten og meget stolte af at stå sammen med Ross og Ditlev.

– Og så er det jo helt klart, at vi aldrig ville tage imod penge i den størrelsesorden, hvis ikke vi havde et værdifællesskab med dem.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu