ANNONCE

Energiselskab politianmeldt

1. august 2019 19:10 | Af: Ritzau Fokus

Forbrugerombudsmanden har meldt Natur-Energi til politiet for at snyde på vægten med priserne.

Energiselskab politianmeldt
Flere selskaber får en løftet pegefinger. Foto: Colourbox

Energiselskabet Natur-Energi er blevet meldt til politiet af Forbrugerombudsmanden, der mener, at selskabet har vildledt potentielle kunder om sine priser.

Ifølge Forbrugerombudsmanden brugte Natur-Energi i sin markedsføring priser på elprodukter, der var uden et engrosgebyr, som kunderne ikke kunne undgå.

Gebyret stod et andet sted i markedsføringen, og det var op til kunden selv at lægge de to priser sammen for at få den reelle pris.

Derfor har Forbrugerombudsmanden vurderet, at selskabet bør meldes til politiet.

Flere i søgelyset

Det oplyses i en pressemeddelelse, hvor også teleselskabet Telia og Waoo, der installerer fibernet, får skæld ud for ikke at inkludere gebyrer i deres priser.

De to selskaber har dog rettet ind efter henvendelse fra Forbrugerombudsmanden. De slipper derfor med en løftet pegefinger.

I pressemeddelelsen forklarer forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen, hvorfor de tre selskabers markedsføring er blevet taget op:

– Prisen er en væsentlig del af beslutningsgrundlaget, når forbrugerne vurderer fordele og ulemper ved produkter.

– Derfor skal forbrugerne kunne stole på, at uundgåelige omkostninger er indregnet i den pris, der bliver fokuseret på i markedsføringen, og at det fremgår tydeligt, hvis der er eller kan komme ekstra omkostninger ud over den oplyste pris.

Natur-Energi skriver på sin hjemmeside, at selskabet har mere end 75.000 danske husstande i Danmark som kunder.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu