ANNONCE

Her er Danmarks Oscar-bud

24. september 2019 15:36 | Af: Ritzau Fokus

Dronningen er officielt indstillet som Danmarks bud på en Oscar-film.

Her er Danmarks Oscar-bud
Trine Dyrholm spiller i "Dronningen" hovedrollen som Anne, der sætter hele sin tilværelse på spil, efter at hun indleder en affære med sin 17-årige stedsøn. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

“Dronningen” er af den danske oscarkomité valgt som det danske bud på en Oscar. Det fortæller Det Danske Filminstitut.

– Vi ser “Dronningen” som et originalt dansk bidrag, der med sin amerikanske distributør i ryggen har chancen for at sætte et aftryk i konkurrencen om en oscarnominering, siger formand for den danske oscarkomité Claus Ladegaard i en pressemeddelelse.

Filmen er nu med i kampen om et blive nomineret i kategorien “Bedste Internationale Film” til næste års oscaruddeling.

“Dronningen” er udvalgt, fordi den ifølge oscarkomitéen er den danske film, der i sidste ende har bedst chancer for at indbringe en nominering.

– Vores opgave i komitéen har været at bringe den film i spil, som, vi mener, har størst potentiale i nomineringskapløbet, siger Claus Ladegaard.

Filmen har skuespiller Trine Dyrholm i hovedrollen som Anne, der sætter hele sin tilværelse på spil, efter at hun indleder en affære med sin 17-årige stedsøn.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Det er specielt hovedrolleindehaverens præstation, der har fået komitéen til at vælge “Dronningen”.

– Succesen skal ikke mindst tilskrives Trine Dyrholms pragtpræstation – et overbevisende eksempel på en kompleks kvindelig hovedrolle, som vi kunne ønske os mange flere af på det store lærred, siger Claus Ladegaard.

Filmen er instrueret af May el-Toukhy, der også er medforfatter til manuskriptet, og har blandt andet modtaget publikumsprisen på den store amerikanske filmfestival Sundance.

Den havde premiere i marts, og over 330.000 danskere har set den i biografen.

Filmene “Før frosten” og “Ser du månen, Daniel” befandt sig også på den danske oscarkomités liste over en mulig dansk oscarvinder. Komitéen valgte dog i sidste ende at pege på “Dronningen”.

Fra oktober begynder oscarakademiet at vurdere de forskellige internationale filmbud.

De fem nominerede i kategorien offentliggøres i januar, og det bliver til den tid klart, om den danske film stadig er med i kapløbet om en Oscar.

Selve uddelingen af statuetterne finder sted den 9. februar 2020.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu