ANNONCE

Mand dømt for bortførelse og voldtægt af 9-årig

17. december 2019 18:28 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

En 36-årig mand er for farlig til at få en almindelig fængselsstraf. Han er tirsdag blevet idømt forvaring.

Det gjorde ingen forskel for en nu 36-årig mand, at han tidligere på året valgte at anke en forvaringsdom for at have bortført og voldtaget en kun 9-årig pige sidste sommer.

Artiklen fortsætter under videoen.

Ved Vestre Landsret er byrettens dom tirsdag blevet stadfæstet. Dermed lagde landsretten vægt på, at manden, Emil Monberg Sandvad, er til væsentlig fare for andres liv og helbred.

Derfor skulle han idømmes forvaring i stedet for en tidsbestemt fængselsstraf, afgjorde retten.

Voldtægten af pigen fandt sted i juni 2018. Her samlede Emil Monberg Sandvad den dengang 9-årige pige op i sin bil og voldtog hende i et øde naturområde på Mors.

“Vi skal have sex”

Han lokkede pigen ind i sin bil ved Vinderup og kørte hende til et område på limfjordsøen.

Fra at være en hjælpsom karakter, der ville køre pigen hjem, skiftede hele scenariet hurtigt, da først hun var kommet indenfor i mandens bil, en grå Peugeot 207.

“Hvis du gør, som jeg siger, så ser du din mor igen, men hvis ikke, du gør, som jeg siger, så ser du hende ikke igen”, skal manden blandt andet have sagt til pigen, fremgår det af anklageskriftet. Han sagde også “vi skal ud og prøve at have sex i dag”.

Under kørslen skal den tiltalte ifølge pigens forklaring have vist hende en kniv – sandsynligvis, så hun ikke var i tvivl om, at han mente det.

Til sidst kørte de til et øde område nær pumpehuset ved Legind Sø, hvor politiet ledte efter spor gennem et par dage. På det tidspunkt vidste offentligheden ikke, hvad sagen drejede sig om.

– Kender du sådan nogle voksne, der godt kan lide at have sex med børn, skal han også have spurgt hende.

Voldtog hende

I løbet af køreturen havde han en kniv fremme og ved at true med at slå pigen, fik han hende til at tage tøjet af. Herefter voldtog han hende, lyder det i landsrettens afgørelse.

Forvaringsdommen er også udløst af, at Emil Monberg Sandvad tidligere er blevet dømt for voldtægt.

I 2008 fik han tre års fængsel for at have voldtaget en 12-årig pige.

Endnu en dom kom på den 36-åriges straffeattest i 2011, da han blev idømt tre et halvt års fængsel inklusive reststraf for at have forsøgt at lokke mindreårige piger til sex via sociale medier.

Den tiltalte har nægtet sig skyldig.

Han har forklaret, at han ganske rigtigt samlede den 9-årige pige op på hjemturen fra Mors til Vinderup. Hun stod i vejkanten og så ked ud af det, har han tidligere forklaret i retten.

Pigen har fået tilkendt en godtgørelse for tort på 200.000 kroner.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu