ANNONCE

Kina forlanger undskyldning fra dansk avis

28. januar 2020 09:08 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Kineserne er ikke tilfredse med satiretegning af det kinesiske flag, som blev bragt i Jyllands-Posten mandag.

Kina forlanger undskyldning fra dansk avis
Overlæge og virusforsker ved Statens Serum Institut (SSI) advarer mod at gå i panik og få skræk omkring nyt mystisk virus. Det skriver Ritzau, lørdag den 18. januar 2020.. (Foto: STR/Ritzau Scanpix)

Kina forlanger en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten for satiretegning af Kinas flag. Tegningen kan ses her.

Artiklen fortsætter under videoen.

Det skriver den kinesiske ambassade i en pressemeddelelse.

– Mens den kinesiske regering og befolkning gør alt, hvad de kan for at kæmpe mod denne sjældne sygdom. Det internationale samfund har vist os stor sympati og support, skriver den kinesiske ambassade og fortsætter.

– Jyllands Posten offentliggjorde en ‘satiretegning’ af Niels Bo Bojesen, der er en tilsvining af Kina og det sårer den kinesiske befolkning, lyder det.

Kineserne er fortørnede over en tegning i mandagens avis.

Har krævet mange liv

Tegneren Niels Bo Bojesen har i tegningen skiftet Kinas fem gule stjerner ud med coronavirussen.

– Tegningen har ikke haft til hensigt at håne eller latterliggøre Kina, siger chefredaktør for Jyllands-Posten Jacob Nybroe til TV2.

– At tegne et flag og illustrere coronavirussen illustrerer lynhurtigt, at de (Kina, red.) slås med en virus, og that’s it, tilføjer Nybroe.

Coronavirusset har indtil videre dræbt over 100 mennesker i Kina. Således er dødstallet oppe på 106, mens der er opdaget knap 1300 nye tilfælde. Det oplyste de kinesiske myndigheder tirsdag.

Mange smittetilfælde

Sundhedsmyndighederne i den centrale Hubei-provins, hvor virusset stammer fra, oplyser, at yderligere 24 mennesker er døde. Samtidig er 1291 flere personer blevet smittet. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Dermed er det samlede antal bekræftede smittetilfælde på tværs af Kina over 4000.

Der er også bekræftet tilfælde af virusset i andre lande. Det drejer sig om Japan, Sydkorea, Taiwan, Thailand, Nepal, Vietnam, Canada, Saudi-Arabien, Singapore, USA, Frankrig og Australien.

Det første tilfælde af coronavirus er ligeledes bekræftet i Tyskland.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu