ANNONCE

Efterforskning efter læges opsigtsvækkende død

7. februar 2020 07:58 | Af: Ritzau Fokus

Kina vil efterforske sag om læge, der fik reprimande for at advare om virus, og fredag blev erklæret død.

Efterforskning efter læges opsigtsvækkende død
Li Wenliang var en af de otte kinesiske læger, der advarede om udbruddet af coronavirusset og blev belønnet med en reprimande fra det kinesiske politi. CNN skrev tidligere på ugen, at han selv var blevet smittet med virusset. Fredag morgen lokal tid blev han erklæret død, oplyste et hospital i Wuhan, hvor virusset har sit epicenter. Foto: Li/Ropi/Scanpix

Kina vil indlede en efterforskning, efter at en læge, der fik en reprimande for at advare om det nye udbrud af coronavirus, fredag blev erklæret død på et hospital i den kinesiske millionby Wuhan.

Artiklen fortsætter under videoen.

Det meddeler Kinas øverste organ for bekæmpelse af korruption, Den Kinesiske Centralkommission for Disciplinær Inspektion, fredag morgen dansk tid.

Den 33-årige ved navn Li Wenliang blev fredag erklæret død, hvilket har vakt international opsigt.

Fik reprimande

Ifølge internationale medier, blandt andet Wall Street Journal, og kinesiske medier som South China Morning Post var Li Wenliang en af otte læger, der forsøgte at gøre sundhedsmyndighederne i Wuhan opmærksom på udbruddet.

I stedet for at blive takket for sin indsats fik han en reprimande for at “sprede rygter” om virusset af politiet i Wuhan.

Det er blevet stærkt kritiseret af brugere på det kinesiske sociale medie Weibo, skriver South China Morning Post.

– Reprimanden af doktor Li vil for altid være en skamplet på Kinas historie. Doktor Li advarede offentligheden med livet som pris. Wuhans politi har stadig ikke tilbagekaldt reprimanden, selv efter hans død, skriver en Weibo-bruger ifølge det kinesiske medie.

Et voldsomt udbrud

Efter kritikken meddeler det kinesiske styre nu, at det vil sende en delegation til Wuhan for at undersøge “spørgsmål, som folk har rejst, i forbindelse med lægen Li Wenliang”.

Også den amerikanske tv-station CNN har bragt nyheden om lægens død. Tidligere på ugen skrev CNN, at Li Wenliang selv var blevet smittet med coronavirus.

I Kina har det smitsomme virus krævet 636 menneskeliv, mens flere end 30.000 personer er blevet smittet.

Coronavirusset har også spredt sig til flere andre lande. Der er blandt andet konstateret tilfælde af smittede i USA og flere europæiske lande.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu