ANNONCE

Hanne blev kvalt og bestjålet: Hendes drabsmand har gjort det før

21. november 2017 13:41 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Nu er Christian Andersen blevet dømt for drabet ved by- og landsret.

Hanne blev kvalt og bestjålet: Hendes drabsmand har gjort det før
Hanne Pedersen blev kvalt. Efterfølgende blev hendes hus brændt ned. Foto: Scanpix.

Christian Andersen er tirsdag af Vestre Landsret blevet idømt fængsel på livstid for drabet på Hanne Pedersen i Hannes bolig i Nr. Vium syd for Videbæk. Sagen er særligt gruopvækkende, da Christian Andersen i 1997 blev fundet skyldig i drab i en lignende sag. Her blev han dømt for at have kvalt en kvinde og have stjålet penge fra hende. Det gav ham 12 års fængsel.

Vestre Landsret har nu stadfæstet byrettens dom, der lød, at Christian Andersen ved nytår 2015-2016 kvalte Hanne Pedersen med en ledning. Udover det overførte han 3000 kroner fra Hannes konto til sin egen, altså er manden nu i to forskellige sager blevet dømt for at have dræbt en kvinde for så at stjæle fra hende.

Ifølge Ritzau overførte han 3000 kroner fra Hannes konto til sig selv via Mobilepay. Han stjal også kaffe, cigaretter, krydderier og mohairstrømper fra den dræbte.

Ankede selv sagen

Det var den dømte selv, der ankede byrettens dom fra Herning, hvor han i forået blev idømt fængsel på livstid. Det var et enigt nævneting, der i forået dømte Christian Andersen, men han ankede altså dommen og krævede frifindelse.

Ved landsretten har dommere og nævninge været enige om at kende Christian Andersen skyldig. Man er også enige om straffen, der altså igen lyder på livstid. Ifølge en udtalelse fra Retslægerådet er den 49-årige ikke sindssyg, men han vurderes til at have en afvigende personlighed, ligesom han er meget selvoptaget.

Straffen for fængsel på livstid er et sjældent syn i Danmark. Den gør, at man tidligst kan blive prøveløsladt efter at have afsonet i 12 år, men skønner myndighederne, at man fortsat kunne finde på at begå kriminalitet, kan man få afvist anmodning om at blive prøveløsladt.

I gennemsnit sidder danskere, der er straffet med fængsel på livstid, 15 til 16 år i fængsel, har Kriminalforsorgen tidligere oplyst til Ritzau.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu