ANNONCE

90 år: Sir Stirling Moss er død

12. april 2020 12:44 | Af: Ritzau Fokus

Den legendariske britiske racerkører Stirling Moss er død. Han blev 90 år.

90 år: Sir Stirling Moss er død
Stirling Moss gjorde sig i sin karriere inden for adskillige motorsportsklasser. (Arkivfoto) Foto: Mark Horsburgh/Reuters

Verdens bedste racerkører, der aldrig blev verdensmester, er ikke mere.

Legendariske Stirling Moss er død i en alder af 90 år efter længere tids sygdom. Det skriver flere britiske medier.

Mens pladsen på racertronen altså undveg ham, endte han blandt andet som viceverdensmester i motorsportens kongeklasse, Formel 1, i alle årene fra 1955 til 1958.

I netop 1958 var reglen, om at hurtigste omgang i et løb gav et point til VM-stillingen, som blev genindført i Formel 1 sidste år, medvirkende til at hive titlen ud af hænderne på Moss.

Mike Hawthorn blev det år verdensmester med ét point ned til Moss. Hawthorn havde to gange i sæsonen modtaget bonuspoint for hurtigste omgang.

De fire andenpladser blev fulgt op med tre tredjepladser fra 1959 til 1961, der blev Moss’ sidste år i Formel 1.

Moss udmærkede sig dog ved ikke kun at fokusere udelukkende på Formel 1. Han var også tiltrukket af andre motorsportsklasser, og derfor så man også hans navn på startlisterne i rally-, langdistance- eller standardvognsløb.

Han var så pjattet med at køre race, at han ifølge ham selv havde kørt 525 løb på højeste plan i diverse klasser. Et enkelt år blev det angiveligt til 62 løb i 84 forskellige biler, og indimellem kørte han løb flere gange den samme dag.

I 1990 blev Moss, som var en yderst populær skikkelse i Storbritannien, optaget i motorsportens Hall of Fame. Blandt sine 194 sejre var 16 af dem i Formel 1, hvor han kørte for Mercedes-Benz, Maserati, Vanwall, Rob Walker Cooper og Lotus.

I 2000 blev han slået til ridder i Storbritannien for sine bedrifter inden for motorsporten.

Han efterlader sig sin kone, Susie Moss.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu