ANNONCE

Efter bykonge: Her er Rødovres nye borgmester

19. marts 2020 20:19 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk og Ritzau Info

Ankestyrelsen undersøger i øjeblikket tidligere bykonges brug af borgmesterbil med én kilometer til job.

Efter bykonge: Her er Rødovres nye borgmester
Britt Jensen (S) blev torsdag aften valgt som ny borgmester uden modkandidat efter Erik Nielsen (S) efter mere end 26 år som borgmester har forladt posten. Foto: Rødovre Kommune.

Britt Jensen (S) tiltræder som ny borgmester i Rødovre Kommune den 31. marts. Hun blev her til aften valgt som ny borgmester uden modkandidat.

Efter mere end 26 år som borgmester har Erik Nielsen (S) valgt at træde tilbage.

Det oplyser Rødovre Kommune i en pressemeddelelse.

Erik Nielsen trådte tilbage efter Ekstra Bladets historier om, at han havde anskaffet sig en borgmesterbil i form af en eldrevet Mercedes, selv om han havde under én kilometer til arbejde.

Det har vakt opsigt, især fordi Rødovre er en fattigkommune.

1. videborgmester

Britt Jensen har været medlem af kommunalbestyrelsen siden 1994 og har været mangeårig formand for Social- og Sundhedsudvalget.

Hun har hidtil tjent som 1. viceborgmester.

– Det er nogle store sko, som jeg skal fylde ud efter Erik Nielsen, og jeg er meget ydmyg over for opgaven. Jeg føler mig godt rustet til det, siger hun.

Hun bliver den første kvindelige borgmester i Rødovre Kommunes historie.

Hun vil involvere borgere, brugere og medarbejdere i de beslutninger, der skal tages.

– Det kvalificerer debatten og beslutningerne, når der er flere med. Jeg bliver også selv klogere, når de personer, der til daglig bliver påvirket af beslutningerne, kommer med deres input, siger Britt Jensen.

Fortsætter som menigt medlem

Erik Nielsen offentliggjorde sin afsked i januar og takkede af ved udgangen af marts. Han fortsætter som menigt medlem af kommunalbestyrelsen.

Det har ikke haft betydning hans beslutning om at træde tilbage, at Ekstra Bladet har sat kritisk fokus på hans anskaffelse af en borgmesterbil.

– Jeg ville være utrolig tyndhudet, hvis det skulle være årsag til, at jeg skulle stoppe, sagde han i januar.

Bilen holdt parkeret 50 meter fra bykongens hjem, men ifølge kommunen kørte han ikke i bil hjemmefra. Det har Ekstra Bladet dog dokumenteret, at han gjorde.

Har brug for ekstra penge

Rødovre Kommune befinder sig på listen over kommuner, der har brug for ekstra penge. Kommunen fik sidste år 20 millioner kroner i ekstrabevilling for at afbøde de værste nedskæringer.

Sagen bliver på nuværende tidspunkt undersøgt af Ankestyrelsen. Rødovre Kommune har også selv rettet henvendelse til styrelsen for at komme tvivlen om ordningen til livs.

Den nye borgmester agter at cykle på arbejde.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu