ANNONCE

Kæmpe ændring på vej i Superligaen

23. juni 2019 12:52 | Af: Ritzau Fokus

DBU's bestyrelse har søndag godkendt, at der indføres VAR i Superligaen fra 2020/21-sæsonen.

Kæmpe ændring på vej i Superligaen
Hvis superligaspillerne fra sommeren 2020 føler sig snydt for et straffespark, kan VAR komme dem til undsætning. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Dommerne i Danmarks bedste fodboldrække, Superligaen, får fra sæsonen 2020/21 videohjælp til at bekæmpe kampafgørende dommerfejl.

På et bestyrelsesmøde har Dansk Boldspil-Unions (DBU) bestyrelse formelt godkendt at indføre Video Assistant Referee (VAR) i Superligaen.

Det bekræfter DBU på sin hjemmeside.

Dermed bliver Superligaen den første liga i Skandinavien, der kommer til at benytte sig af VAR.

Det kommende år skal dommerne – både dem på banen og dem i videorummet – uddannes til at kunne betjene VAR. Det anslås, at 12-14 kampdommere skal uddannes i VAR, mens et tilsvarende antal skal uddannes i at være dommere i videorummet.

Hjælper dommeren

Videohjælpen kan komme dommerne til undsætning i forbindelse med scoringer, mulige straffespark, røde kort og i forbindelse med identificering af den spiller, som skal modtage et kort.

Kampdommeren kan vælge at følge anbefalingerne fra VAR-dommeren eller selv gå ud og kigge situationerne igennem på en monitor nær sidelinjen.

VAR er blevet kritiseret for at skabe for lange pauser i spillet, når først videodommerne og siden eventuelt kampens hoveddommer skal se videobillederne igennem, inden en endelig beslutning træffes.

VAR gjorde for alvor sit internationale indtog under VM-slutrunden i Rusland sidste sommer, selv om det i sæsonen op til VM blandt andet var brugt i Bundesligaen og Serie A.

Fra den kommende sæson indføres VAR også i Premier League, og om et år følger Superligaen altså efter de pengestærke og prestigefyldte ligaer.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu