ANNONCE

Pige påkørt af teenagedreng på elløbehjul

30. juli 2019 07:46 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Politiet i Nordjylland leder efter ung elløbehjulsfører, der mandag aften ramte en kvinde ved busstoppested.

En 15-årig nordjysk pige fik sent mandag aften lidt af et chok, da hun trådte ud af bussen nær Sofiendalskolen i Skalborg.

Her blev hun påkørt af en dreng, der kom kørende på et elløbehjul i høj fart. Det melder Nordjyllands Politi først på natten til tirsdag.

– Der er tale om en ung mand på en 15-16 år, der kommer kørende i et raskt tempo på et elløbehjul uden lys. Pigen er på vej ud af bussen og bliver påkørt, forklarer Jesper Sørensen, der er vagthavende ved Nordjyllands Politi.

Ikke min skyld

Han fortæller videre, at drengen kort stoppede op, men at han hurtigt forlod stedet.

– Han forklarer pigen, at det ikke var hans skyld og kører videre i vestlig retning ind i et beboelsesområde.

Den 15-årige pige blev ved sammenstødet væltet bagover og slog hovedet ned i asfalten. Hun blev efterfølgende kørt til Aalborg Sygehus, men slipper uden alvorlige skader.

Overholdt ikke loven

Ved det pågældende busstoppested står passagerer af direkte på cykelstien, og derfor skal cykler – og løbehjul – holde tilbage.

– Den unge mand har ikke overholdt færdselsloven, og det kunne være endt mere alvorligt. Så vi vil meget gerne tale med ham, siger den vagthavende, der opfordrer den unge mand til at kontakte Nordjyllands Politi.

Efterlyser teenagedreng

Jesper Sørensen opfordrer også borgere til at henvende sig, hvis de har set teenagedrengen i området omkring Sofiendalskolen, der ligger i Skalborg syd for Aalborg centrum.

Ifølge pigens beskrivelse bar han en sort hættetrøje, hvor hætten dækkede halvlangt hår. Løbehjulet var sølvfarvet og havde en saddel.

Fokus på elløbehjul

Flere danske politikredse har stigende fokus på elløbehjul, der optræder oftere og oftere i gadebilledet.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Over for Jyllands-Posten har Københavns Politi blandt andet fortalt om et stigende antal tilskadekomne elløbehjulsførere.

Siden januar 2019 har det været tilladt at køre på elløbehjul på de danske veje. Men der er flere, der ikke overholder færdselsreglerne, når de kører på løbehjul. Her gælder samme regler som for cyklister.

I galleriet kan du læse nærmere om, hvad reglerne for elløbehjul er i Danmark.

Dødsulykker

Ifølge avisen har flere byer haft problemer med de nye køretøjer, der blandt andet kan lejes i storbyer, herunder København.

I Paris har man valgt at reducere antallet af elløbehjul efter to dødsulykker.

I den amerikanske by Nashville har man helt valgt at forbyde dem, efter at en 26-årig mand mistede livet i en ulykke.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu