ANNONCE

Død efter vaccine: Usædvanlige symptomer

14. marts 2021 19:04 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Det var ikke det sædvanlige klinisk billede ved blodpropper, som kvinden, der døde efter vaccination, havde

Død efter vaccine: Usædvanlige symptomer
Samme billede er set i Norge, oplyser Lægemiddelstyrelsen. Foto: Scanpix

Lægemiddelstyrelsen reagerede torsdag, da en 60-årig dansk kvinde døde af en blodprop, kort tid efter at hun var blevet vaccineret med AstraZeneca-vaccinen.

Det var nemlig ikke sådan, at symptomerne normalt viser sig ved en blodprop.

Kvinden havde et usædvanligt klinisk billede med et lavt antal blodplader, blodpropper i små og store kar samt blødning. Det ligner ikke det kliniske billede, der normalt viser sig ved blodpropper.

Det oplyser Lægemiddelstyrelsen.

– Sygdomsbilledet er højst usædvanligt og er netop i gang med at blive grundig undersøgt i Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) og de andre lægemiddelmyndigheder i EU, skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

Det samme kliniske billede er set ved personer, der har fået vaccinen i Norge.

AstraZeneca afviser

AstraZeneca oplyste lørdag i en pressemeddelelse, at antallet af blodpropper blandt personer, der havde modtaget vaccinen, ikke var højere end i den generelle befolkning.

– En analyse af vores data har ikke vist nogen øget risiko for blodpropper i lungerne eller i de dybe vener inden for nogen aldersgrupper, køn, i noget parti eller i noget land, der har anvendt AstraZenecas covid-19-vaccine.

– Faktisk er det registrerede antal af disse hændelser markant lavere blandt dem, der er vaccineret, end hvad der må forventes blandt befolkningen som helhed, skriver AstraZeneca.

Tidligere på dagen oplyste virksomheden, at man er opmærksom på, at brugen af AstraZenecas vaccine er sat i bero i blandt andet Danmark efter flere tilfælde af blodpropper kort efter vaccination.

Men AstraZeneca vil ikke kommentere de enkelte tilfælde.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu