ANNONCE

Eftersøgt bandemedlem anholdt i ferieparadis

22. januar 2020 16:01 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Den efterlyste 24-årige mand er nu anholdt.

24-årige Hemin Dilshad Saleh, der flygtede efter en befrielsesaktion fra en psykiatrisk afdeling i Slagelse i november, er onsdag blevet anholdt i Barcelona i Spanien.

Artiklen fortsætter under videoen.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag.

– Vi har haft et tæt og intensivt samarbejde med vores kolleger i Det nationale politi i Barcelona, og anholdelsen af den 24-årige skal gerne sende et tydeligt signal om, at man ikke skal føle sig sikker, blot fordi man er flygtet til lunere himmelstrøg, siger leder af Afdeling for organiseret kriminalitet i Københavns Politi, Knud Hvass.

Dilshad Saleh har været efterlyst internationalt. Befrielsesaktionen på den psykiatriske afdeling fandt sted 19. november sidste år.

Her sad han varetægtsfængslet i surrogat.

Intens flugt

Flere personer bistod Dilshad Saleh i den vilde fangeflugt i november.

De havde fået adgang til at besøge ham, uden at de blev undersøgt, og de kunne således smugle to pistoler med ind på afdelingen gemt i en kageæske.

Under fangeflugten affyrede fangen og medgerningsmændene skud og tvang personalet til at lukke dem ud fra afdelingen, der er sikret, men indtil videre altså ikke er bemandet af betjente.

Voldsomt overfald

Hemin Dilshad Saleh var på psykiatrisk afdeling i Slagelse under en varetægtsfængsling. Fængslingen var sket efter et voldeligt overfald i en frisørsalon.

Salonen lå på Nørrebro og skete under den verserende bandekonflikt.

Knud Hvass fra Københavns Politi beskriver overfaldet som ”særdeles groft og koldblodigt”. Og her var den 24-årige altså mistænkt for at have været en ledende del af overfaldet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu