ANNONCE

Dansk fodboldstjerne laver stort skifte

31. januar 2020 19:09 | Af: Ritzau Fokus

Den 21-årige offensivspiller Jacob Bruun Larsen skifter fra Borussia Dortmund til Hoffenheim i Bundesligaen.

Dansk fodboldstjerne laver stort skifte
Jacob Bruun Larsen er en del af det danske U21-landshold, som jagter kvalifikation til EM-slutrunden. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Jacob Bruun Larsen bliver klubkammerat med Robert Skov i tyske Hoffenheim i Bundesligaen.

Artiklen fortsætter under videoen.

Den tyske klub bekræfter på sin hjemmeside, at parterne har indgået en kontrakt frem til sommeren 2024, og Jacob Bruun Larsen er dermed købt fri i Borussia Dortmund, som også bekræfter handlen.

– Jeg er meget begejstret for Hoffenheim og for at arbejde med træner Alfred Schreuder og holdet. Hoffenheim er en topadresse for unge spillere. Klubben er internationalt kendt for at udvikle spillere, og det er jeg glad for at være en del af nu, siger Jacob Bruun Larsen ifølge Hoffenheims hjemmeside.

Danskeren skiftede som blot 16-årig fra Lyngby i Danmark til storklubben Borussia Dortmund i 2015, hvor han i begyndelsen spillede på ungdomsholdene.

Tidlig debut

I 2016 fik han debut for Dortmunds førstehold i en pokalkamp, og i 2017 debuterede han så i Bundesligaen for klubben.

Jacob Bruun Larsen havde kontrakt frem til 2021 med Dortmund, hvor han i denne sæson har haft svært ved at opnå spilletid i ligaen.

Den danske U21-landsholdsspiller er i denne sæson således blot blevet benyttet i fire ligakampe i sæsonens 19 runder indtil nu.

I alt er han noteret for 41 kampe for Dortmunds bedste mandskab, hvor han har scoret tre mål og leveret fem oplæg til scoringer.

Ekstremt talentfuld

Dortmunds sportsdirektør, Michael Zorc, fastslår, at klubben ikke har tænkt sig at glemme Jacob Bruun Larsen.

– Efter grundig overvejelse reagerede vi på Jacobs anmodning om at skifte, og vi ønsker ham alt godt. Vi vil fortsætte med at følge hans sportslige vej nøje, siger Michael Zorc til Dortmunds hjemmeside.

I Hoffenheim er direktør Alexander Rosen begejstret med udsigten til at få tilgang af Jacob Bruun Larsen.

– Jacob er en ekstremt talentfuld offensiv spiller, som kan bruges fleksibelt i forskellige systemer. Han er ekstremt hurtig og er en stærk dribler og er farlig foran mål, siger direktøren til hjemmesiden.

Hoffenheim er nummer syv i Bundesligaen med tre point op til Schalke 04 på sjettepladsen, som giver adgang til kvalifikation til Europa League.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu