ANNONCE

”Helt galt”: Ny tendens giver travlhed hos politiet

2. august 2020 06:04 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

Aftenen og natten mellem lørdag og søndag er der fest og gang i gaderne mange steder i landet, melder politi.

Flere af landets politikredse melder om mange klager over fester og høj musik aftenen og natten mellem lørdag og søndag.

Det skyldes kombinationen af en lun sommeraften, og at barer og diskoteker holder lukket på grund af coronapandemien.

Hos Københavns Vestegns Politi kaldte vagtchef Lars Jørgensen situationen for “helt gal” omkring klokken 01 natten til søndag.

– Vi har masser af sager med musik til ulempe. Temperaturen stiger, og folk får lyst til, at der skal være gang i den. De sidder i telte, fordi barerne stadig har lukket.

– Og det er ikke engang kun udenfor, det er også i lejligheder, huse og villaer. Hvad de end kan finde, så er der gang i den, sagde vagtchefen.

Tidligt søndag morgen fortæller vagtchefen, at kredsen har modtaget omkring 20 anmeldelser om musik til ulempe.

Østjyllands Politi melder ligeledes om “rigtig mange anmeldelser” om fester.

– Det er mere end normalt, men det har været ligesom sidste weekend, hvor vi også havde rigtig mange, siger vagtchefen ved Østjyllands Politi søndag morgen.

Flere steder i landet

Også Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, Nordsjællands Politi, Syd- og Sønderjyllands Politi og Bornholms Politi har haft anmeldelser om høj musik og fester lørdag aften.

– Vi har haft noget musik til ulempe i Svaneke. Jeg tror, det er et generelt problem i hele landet, og Bornholm er ikke undtaget, sagde vagtchefen ved Bornholms Politi omkring klokken 01.

– Vi har mange anmeldelser, men det er jo også sommer og godt vejr. Folk er ude og nyde det gode vejr, sagde vagtchef Henrik Karlsen ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi natten til søndag.

Hos Københavns Politi er der ifølge vagtchef Michael Andersen tikket 55 anmeldelser ind om musik til ulempe fra klokken 20 lørdag aften til klokken 01 natten til søndag. Det er dog ikke i den høje ende af skalaen, vurderer vagtchefen.

De seneste weekender har politi over hele landet rykket ud til “usædvanligt mange” anmeldelser om musik til ulempe.

Sommertendensen fik for nogle uger siden Rigspolitiet til at sende et nødråb ud på Twitter.

– Vi får i øjeblikket mange anmeldelser om musik til ulempe, og vi vil så nødig skulle ødelægge den gode feststemning ved at komme på besøg, skrev politiet.

Tag kontakt

Newsbreak.dk har tidligere skrevet om, hvad du kan gøre, hvis du oplever meget støj fra naboen, og det er her vigtigt at understrege, at du i udgangspunktet ikke bør ringe til politiet som det første.

Ifølge Borger.dk er det første skridt, at man selv tager kontakt til sin nabo og gør vedkommende opmærksom på, at larmen er generende.

Hvis det ikke hjælper at kontakte naboen direkte, er der en række andre ting, man kan gøre. Du kan eksempelvis ringe til politiet, hvis naboen har gang i en vild fest, og du ikke har mulighed for at få vedkommende til at forstå, hvor højt det lyder, på andre måder end ved at ringe 114.

I galleriet ovenfor kan du se flere gode råd til, hvordan du håndtere støj fra naboen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu